Slax'da DVD'ye ISO yazdırmak

Simpleburn adlı araç Slackyeu tarafındna geliştirilmiş (Slackware 14)
Slacky::Repository

(a) İndir.
(b) Konsoldan şu kodla dönüştür:

Kod:
txz2sb ntxz_dosya_adı.txz

(c) Konsoldan devreye sok

Kod:
slax actvate sb_adı.sb

Konsoldan çalıştır:

Kod:
simpleburn

Knoppix livedvd iso dosyasını dvd'ye yazarak test etmiş rehberi yazan arkadaş.

Dediğiniz gibi linkteki programı indirip masaüstüne attım. Konsolu açıp 1. kodu yazdıktan sonra alt satıra geçti (ek hiçbir yazı çıkmadı). Ardından 2. kodu yazdıktan sonra bu şekilde yazı çıkıyor:

Kod:
root@slax:~# txz2sb ntxz_simleburn.txz
root@slax:~# slax activate sb_simpleburn.sb
Error: Download error. Check your network connection.

root@slax:~#

Pencere adı yazan yerde ise root:bash yazısı çıkıyor. Halbuki internet bağlı neden böyle bir hata veriyor anlamadım. Üstelik bunu tek sefer de değil kaç sefer denedim yine olmadı. Nerede hata var?

Buradaki yönerge ile kurmayı dener misin ?

SimpleBurn

Linke girdim, aşağıdaki Download yazan yerden SimpleBurn-1.7.1 (source) dosyasını masaüstüne indirip arşivden çıkarttım. Konsola verdiğiniz sitedeki kodları girdiğimde

Kod:
bash: cmake: command not found

dedi. Bende klasörün içini biraz kurcaladım. INSTALL adlı text dosyası içinde

Kod:
Requirements:
- gtk+2 or gtk+3
- burning suite: cdrtools (cdrecord, cdda2wav, mkisofs) / cdrkit (*** with symlinks ***: cdrecord->wodim, cdda2wav->icedax, genisoimage->mkisofs)
- detection: cdrom_id, blkid, isosize, mplayer (video DVD detection)
- burning and extracting: flac, mpg123, lame (for MP3 audio extracting), vorbis-tools, mencoder (DVD ripping)
- video preview / audio listening: gmplayer

Installation procedure:
1) extract the archive containing the program sources,
2) enter the directory containing the sources,
3) run the command `cmake .'; options:
    `-DCMAKE_INSTALL_PREFIX=/usr': to install into `/usr' instead of `/usr/local';
    `-DGTK3=ON': to enable gtk+3 (defaults to gtk+2)
4) run the command `make',
5) run the command `make install'
    (or `make install DESTDIR=absolute_path_to_somedir' to place the files
    in a temporary location instead of the expected one).

yazıyordu. Bende buna göre denediğimde ise (sırasıyla hepsinigirdiğimde)

Kod:
root@slax:~# `cmake .';
> `-DCMAKE_INSTALL_PREFIX=/usr': to install into `/usr' instead of `/usr/local';
> `-DGTK3=ON': to enable gtk+3 (defaults to gtk+2)
> make
> make install

böyle oldu. Nerede hata yaptım bilmiyorum. (Tırnak işaretlerinin önemi var mı? Çünkü ben direk kopyala-yapıştır yapıyorum)

Size de çok yük oldum biliyorum. Özür dilerim.

Şimdilik, @Recep Baltaş'ın verdiği yöntemi bir kontrol edin. Gparted'ın indirme sitesi ise şuradan:
GParted -- Download

Dediğiniz gibi siteye giriyorum. Slax için hangisini indireceğimi bilemediğim için Stable Releases kısmındaki .iso/.zip şeklinde olan linke tıkladım. Son versiyondaki .zip dosayasını indirdim. Acaba Slax kurulumundaki gibi USB ye atıp öyle mi devam edeceğiz?

Slax depolarında "Cmake" programını bulabiliyor musunuz?

Evet. Var. İndirip kursam bir sıkıntı olur mu? Birçok işlem denediğimden dolayı şüpheliyim.

Dediğiniz gibi siteye giriyorum. Slax için hangisini indireceğimi bilemediğim için Stable Releases kısmındaki .iso/.zip şeklinde olan linke tıkladım. Son versiyondaki .zip dosayasını indirdim. Acaba Slax kurulumundaki gibi USB ye atıp öyle mi devam edeceğiz?

Evet. Var. İndirip kursam bir sıkıntı olur mu? Birçok işlem denediğimden dolayı şüpheliyim.
İlk olarak, indirdiğiniz dosya Slax'a kurmak için değil CD'ye yükleyip sabit disk üzerinde düzenleme yapmak içindir. Bunun Slax içerisinde gömülü versiyonunu aramak için Slax depolarını araştırınız. İkinci olarak, Cmake size gereken program. İndirmeniz gerekiyor.

Slax deposundan Cmake modülünü bulup kurdum. SimpleBurn dosyası içindekileri anladığım kadarıyla
/root dizinine attım. Bikaç denemeden sonra sonuç:

Kod:
root@slax:~# cmake -DCMAKE_INSTALL_PREFIX=/usr [-DGTK3=ON] .
-- Configuring done
-- Generating done
-- Build files have been written to: /root
root@slax:~# make
/bin/sh: MSGFMT-NOTFOUND: command not found
make[2]: *** [i18n] Error 127
make[1]: *** [po/CMakeFiles/i18n.dir/all] Error 2
make: *** [all] Error 2
root@slax:~# make install
/bin/sh: MSGFMT-NOTFOUND: command not found
make[2]: *** [i18n] Error 127
make[1]: *** [po/CMakeFiles/i18n.dir/all] Error 2
make: *** [all] Error 2

Bundan sonra ne yapmam lazım?

Öncelikle bu kadar geç cevap verdiğim için özür dilerim.

Dediğiniz gibi verdiğiniz linkteki .txz uzantılı dosyayı indirdim. Konsoldan txz2sb yaptığımda geçen sefer olduği gibi "Error: Download error. Check your network connection" hatasını veriyor. Üstelik dosyayı masaüstüne attığım halde bu hatayı alıyorum. Neden her seferinde bu hatayla karşılaşıyorum?

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı