SLI için X99 mu, Z170 mi seçilmeli?

Kayzerious

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba,
Bu yaz ortası sistem toplamayı düşünüyorum ve sistemimde gtx 1080 veya 1080ti( 3000-3500tl arası olursa) sli yapmayı düşünüyorum. Şimdiden sistemin iskeletini belirleyeyim diyorum lakin bir türlü hangi platformu seçeceğime karar veremedim. Bilgili arkadaşlar konuya el atarsa çok memnun olurum. İyi forumlar.

2 kart takacaksan z170 sorun çıkarmaz ama 3 ve üzeri olacaksa x99.
İki kart takıcam hocam yanlışım varsa düzeltin, benim bildiğim kadarıyla kart sayısı performansı tam olarak 2x-3x olarak arttırmıyor diye biliyorum en ideali iki gpu kullanmak değil mi tabiki extreme sistemler hariç.

SLI'ı Z170 ile de yaparsın ama ekran kartlarından tam performans alamazsın. Nedeni ise ; Z170 anakarta takacağın en kral işlemci i7 6700k'dır. Onunda desteği PCIe 20'dir, yani bi ekran kartın x16 hızında çalışırken, öteki ekran kartın, x4 hızında çalışacak ve x16 hızına ulaşamadığı için kendisini tam olarak ifade edemeyecek, kısıtlı olcak, neden çünki işlemci desteği PCIe 20 dir, ama X99 sistemlere 3 işlemci takılıyor, bunlardan birisi 5820K dır. Bunun PCIe desteği 28'dir. Sen X99 bi anakarta 5820K takarsan ve 2 adet 980ti takarsan, bu ekran kartlarının birtanesi yine x16 hızında, ötekisi x12 hızında çalışacaktır, ama bu beni kesmez, bu x12 yetmez bana dersen şayet, 5820K yerine, 5930K veya 5960X takacaksın ve 3 ekran kartı bağlayacaksın, bu 3 ekran kartlarının, 2 tanesi x16 + x16 = x32 hızında, ötekisi ise x8 hızında çalışacaktır. Hepsinin toplamı =x40

Bu bahsettiğiniz x16,x12,x4 hızlarının performansa nasıl etkisi var bilmiyorum ama x4 ile x16 arasında sayısal olarak fazla fark var gibi duruyor. Şimdi ilk kart tam verimle çalışıp ikinci kartın performansı düşük mü oluyor?

image.jpeg

Z170 anakart alıpta 2 ekran kartı takarsan, ilk ekran kartının x16 hızında çalışıp, ikinci ekran kartının x4 hızında çalışması büyük bir kayıp ama X99 anakart alıp, 5820K takarsan, ilk ekran kartının x16 hızında çalışıp, ikinci ekran kartının x12 hızında çalışması çok büyük bir kayıp değildir. Şahsen bende senin gibi kararsız kalmıştım ve param tam Z170 sistem toplamaya yetiyordu, ama 3 hafta daha bekledim ve X99 sistem toplamaya karar verdim. Yani paran olacaksa biraz daha bekle bence. Ben bütün ürünleri aldım işlemci stokta yokmuş oda bikaç güne gelecek inşallah. Anakart olarak da tercihim şu oldu;

Son düzenleyen: Moderatör:
X99 tuzlu olsada daha yararlı gibi duruyor. Peki yeri gelmişken sorayım bu güçteki kartlar için güç kaynağım kaç watt olmalı ?

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı