Anakartımda 2 adet slot var. Slot 1 de 2 GB RAM takılıdır. Slot 2 de de GB RAM takılıdır. Ama slot 1 deki belleği bilgisayar görmüyor. Neden olabilir ? Bu sorun daha önce yoktu. Geçen gün bilgisayarın içini temizlemiştim. Bellekleri çıkarıp taktım. Sonra birini okumaz oldu.
Bende de buna benzer bir sorun olmuştu. Ramleri çıkarıp takmıştım. Anakartın yanındaki ve kablolardaki tozları almak için çıkarmıştım. Daha sonra pcyi açtığımda 1,5 gb ram kullanılabilir yazıyordu. Biosa girdiğimde de 2 gb yerine 1,5 yazıyordu. Daha sonra ramleri çıkarıp bir daha taktım sorun çözüldü. Ramleri gene çıkarıp tak, dene bakalım. Belki olur.
Slotun tozlarını silin. RAM'in ucundaki tozları silgi yardımıyla temizleyin.(Çıplak elle dokunmamaya özen gösterin) RAM slotunda ufak metalik dişler bulunur, toplu iğne ile tek tek kontrol et. Dışına çıkan varsa düzelt.
Dişleri toplu iğne ile kontrol edin. Dışına çıkan varsa düzeltin. Yukarıdaki mesajımda resmi mevcut. Yine olmazsa BIOS pilini çıkartın, 2 dakika bekleyin. Tornavidayı alın, güç kaynağının girişine 10 saniye sürtün.(RAM takılı olsun) Güç tuşuna 10 saniye basılı tutun. Bu işlem sisteminizin statik elektiriğini alacaktır. Yine olmazsa slotunuz arızalanmış olabilir.