SM-J710FQ TWRP Flash Yapmak İmkansız

paladyne

Femtopat
Daha fazla  
Aşırı garip bir konu. Gün içerisinde 8 saatimi verdiğim deneme yanılma aşamalarından sonra şu kanıya vardım.
1 - TWRP bu cihazda adam akıllı flash yapamıyor.
2 - Dolayısıyla root atamıyorum.
Şimdi size yaşadığım olayı anlatayım.
Telefonumda bir oyun oynuyordum ki aklıma Lucky Patcher kullanarak apk dosyasını modlamak geldi. Ardından olaylar ilerledi vs. vs. en son kurulum yaparken unrooted user gibi bir hata aldım. Ve o an dedim ki artık rootlamanın vakti geldi.
Eve geldim. Milyar tane forumdan konudan makaleden nasıl root atılır öğrendim. Odin ile TWRP kurdum telefona, girdim TWRP'ye dedim Install seçtim zip dosyasını swipe to flash çat. Ekrandan yazılar aktı. Konularda done... yazısı gelince biteceği söylendi. done... yazısı geldi, ancak beraberinde kırmızı ile yazılmış hatalar da getirdi.
failed to mount /data (invalid argument)...
O hata yok mu o hata. 8 saat uğraştım onu çözmek için. Çözdüm mü? Hayır. Çünkü çözülmüyor lanet olası hata.
Şu kanıya vardım ki şöyle bir saçmalık var: ben zip dosyasını (SuperSU) flashladığım zaman her şey oluyor bitiyor ve /data kısmı SİLİNİYOR. Bildiğin girip baktım ya Wipe kısmından. Allocated 0 mb. Used 0 mb. Bu terslikte bir iş var dedim.
Dedim ben tam bir salağım çünkü TWRP'yi AP'den değil BL'dan kurduğum için böyle oluyor dedim. Asıl salaklığım buymuş işte. Sabahtan beri işletim sistemi kur flashla flash silsin sen hatayı anlamaya çalışırken bidaha kur bidaha dene dene dene dene 8 saat sürdü. Pes ettim. Çözülmüyor. Zipi flashlayınca nedense direk /data kısmı yok oluyor.
Aranızda daha önce böyle bir hataya tanıklık eden, rastlayan olmamıştır çok yüksek ihtimalle. Çünkü internette aşırı uzun süreler çözümler aradım. Çözümü yok. Sebebi belli değil.
Üstüne üslük KnoX sayacım 0x01 oldu. Samsung programlarını kullanamıyorum artık :/
Yine de çözüm yolları bilen var ise yazabilirler alta.
(Sakın yazmayın, change file configuration denedim o da siliyor dosyaları.)

Samsung altında almasam da, farklı markada benzer hata ile karşılaşmıştım. Üstüne üstlük geri rom da atamadım, bootloader modda rom atarken write failed hatasına düştüğü için günlerce telefonuz kaldım. Meğerse forumda verilen herkesde çalışan twrp sürümü benim Android sürümün ile uyumlu değişmiş. Farklı kaynaktan indirdiğim twrp yi kurunca sorun düzelmişti.

Benim telefona uygun TWRP dosyasının linkini atabilir misiniz? En son sürümü denedim, aynı hata oluştu. Hangi sürüm hangi Android sürümü ile uyumludur?
SM-J710FQ sondaki Q ya dikkat.
j7xelte

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı