Custom ROM SM-T290 Knox sayacı nedir?

n_ecat

Centipat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Acer Aspire E5 573G
Intel(R) Core(TM) i5-5200U CPU @ 2.20GHz 2.20 GHz
6,00 GB RAM
Nvidia Geforce 920M
Meslek
Öğrenci
SM-T290 tabletime LineageOS 20 kurmayı düşünüyorum. 2 gündür hata yapmamak için bir sürü konu okudum. Knox sayacı diye bir güvenlik unsuru varmış, bu kapatılır mı veya custom ROM recovery kurunca bir şey olur mu? Eğer olursa bir sıkıntı çıkar mı? Yardımcı olursanız çok sevinirim. @Umut Nas

Son düzenleme:
knox sayacı dediğiniz şey cihaza herhangi bir custom recovery custom rom root denemeleri yaparsanız knox tetiklenir 0 olan sayaç 1 e yükselir cihazın garantisi varsa orjinale döndürseniz bile knox sayacı yüzünden garanti dışı kalacak ve samsungun hiçbir servisini kullanamayacaksınız

Knox, Samsung cihazlar için birer güvenlik sistemi bütünü. Knox sayacı Stok ROM dışında doğrulanmamış bir ROM kurulduğunda (Custom ROM dahil) kendini imha edip kalıcı olarak devre dışı kalır ve Samsung'un vermiş olduğu güvenlik özelliklerini devre dışı bırakır (Samsung Pass ve Secure Folder gibi).

Knox, Samsung cihazlar için birer güvenlik sistemi bütünü. Knox sayacı Stok ROM dışında doğrulanmamış bir ROM kurulduğunda (Custom ROM dahil) kendini imha edip kalıcı olarak devre dışı kalır ve Samsung'un vermiş olduğu güvenlik özelliklerini devre dışı bırakır (Samsung Pass ve Secure Folder gibi).
Bilgi için teşekkürler, root atmak gibi bir niyetim yok sadece stock rom sıktı artık ana ekranda bile kasıyor boşta 1,5 gb ram kullanıyor mecburen custom rom kuracağım eğer olurda sıkıntı çıkarsa stock roma dönersem düzelirmi?

Bilgi için teşekkürler, stock rom sıktı artık ana ekranda bile kasıyor boşta 1,5 gb ram kullanıyor mecburen custom rom kuracağım eğer olurda sıkıntı çıkarsa yedekten stock roma dönersem düzelirmi?
Knox sayacı tetikleneceği için garantisi bitecek ve geri Stok ROM'a dönsen bile güvenlik özelliklerini bir daha kullanamayacaksın. Zaten cihaz eskiyse ve bu güvenlik özelliklerini de kullanmıyorsan Custom ROM atmanın bir sakıncası yok diye düşünüyorum.

@n_ecat know sayacı donanımsal olduğu için düzeltilemez.
custom rom dan önce android 9 a düşüreceğim eğer yine fazla ram kullanırsa veya kasarsa son çare olarak custom rom kuracağım knox sayacı artarsada çok önemli değil benim için zaten samsung hizmetlerini kullanmıyorum

Knox sayacı tetikleneceği için garantisi bitecek ve geri Stok ROM'a dönsen bile güvenlik özelliklerini bir daha kullanamayacaksın. Zaten cihaz eskiyse ve bu güvenlik özelliklerini de kullanmıyorsan Custom ROM atmanın bir sakıncası yok diye düşünüyorum.
evet 2 senelik garanti bitti zaten ve samsung hizmetlerini kullanmıyorum android 9a düşüreceğim ilk olarak eğer 11den bir farkı olmazsa lineage kuracağım

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı