SmartScreen tanımayan uygulamayı çalıştırmak tehlikeli midir?

4Glory

Decapat
Daha fazla  
Herkese merhaba, VirusTotal sonuçları resimlerde mevcut. Sistemimde Kaspersky Plus mevcut fakat EXE'yi çalıştırırken SmartScreen uyarısı çıkmıştı ve yine de çalıştır dedim. Sonrasında içim rahat etmediği için VirusTotal'e de yükledim ve sonuç bu. Sizce format atmalı mıyım ve sonrasında şifrelerimi değiştirmem de gerekli mi?

Dosya Ekleri

• 1717269034698.png
    1717269034698.png
    67,8 KB · Görüntüleme: 49
  • 1717269039795.png
    1717269039795.png
    63,1 KB · Görüntüleme: 40
false positive gibi ama windowsun sandbox uygulamasında test et eğer sıkıntı çıkmıyorsa normal bilgisayarda da çalıştırırsın

Cevaplar için teşekkür ederim.
false positive gibi ama windowsun sandbox uygulamasında test et eğer sıkıntı çıkmıyorsa normal bilgisayarda da çalıştırırsın
Hocam sandboxta dosyaya baksam da ne değişecek ki?Dosyanın zararlı olup olmadığını nasıl anlayacağım?Yama dosyası bu kurdum sornasında sildim format atsam mı diye düşünüyorum.

Hocam sandboxta dosyaya baksam da ne değişecek ki?Dosyanın zararlı olup olmadığını nasıl anlayacağım?Yama dosyası bu kurdum sornasında sildim format atsam mı diye düşünüyorum.
eğer virüs olduğunu düşündüğümüz bu uygulama agresif bir tavır gösterip te dosyaları silip bilgisayarı bozmasın diye sandbox demiştim

Hocam sandboxta dosyaya baksam da ne değişecek ki? Dosyanın zararlı olup olmadığını nasıl anlayacağım? Yama dosyası bu kurdum sornasında sildim format atsam mı diye düşünüyorum.

Eğer bilgisayarında önemli bilgi yoksa ve daha bu tarz şeyler yapmiyacaksan USB'den sıfırlamanı öneririm ama diyelim çok fazla bilgin var sıfırlama istemiyorsun o zaman Kaspersky veya Malwarebytes (önerim Kaspersky) ile bir tarama yaptırman.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı