Cuma günü gece 2 de birden internet kesildi. Eski internetimde de arada böyle şeyler olduğu için önemsemedim. İşimi bitirip uyudum. Sabah kalktım internet hala yoktu. TurkNet'i aradım. Rutin prosedürleri yaptırdılar bana. Düzelmedi. Ama bu sırada modem ve modemin adaptörü normal çalışır gibi ısınıyor, ama cihazın ışığı yanmıyordu. Bu sabah gelip baktılar. Bakan arkadaş modemin yandığını söyledi. 5'li uzatma kablosuna taktığım için ve bu uzatmadaki her bir port farklı değerlerde elektrik aldığı için dengesiz akımdan makinenin yandığını söyledi. Uzatmayı değiştirirsem sorunun çözüleceğini belirtti. Tamam dedim ve arkadaş gitti. Gelen arkadaş da çok iki arada bir derede bir vakitte geldiği için soracağım şeyleri de soramadım. Şimdi benim merak ettiğim şey şu,
1- GPON cihazı da aynı uzatma kablosuna bağlıydı, smartyfi yandıysa GPON neden yanmadı,
2- Bu cihazların adaptörü var gelen akımı düzenlemesi için, eğer böyle durup dururken yanacaksa adaptörler niye var?
1- GPON cihazı da aynı uzatma kablosuna bağlıydı, smartyfi yandıysa GPON neden yanmadı,
2- Bu cihazların adaptörü var gelen akımı düzenlemesi için, eğer böyle durup dururken yanacaksa adaptörler niye var?
Son düzenleyen: Moderatör: