SMS'den dolandırılır mı?

masad34

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar eskiden beri Hepsiburada'dan ara ara bana ait olmayan kargoların SMS'leri geliyor. Bugünde bir adam beni aradı ve isim sordu bende tanımıyorum o kişiyi dedim. O da o zaman numarayı yanlış yazmış size Hepsiburada'dan gelen kodu söyler misiniz dedi. Bende eskiden beridir Hepsiburada'dan alışveriş yapıyordum ve bana da kod geliyordu, bu kod da aynı yerden geldiği için herhalde gerçek Hepsiburada'dır dedim ve söyledim. Sonra içime kuşku düştü gelen koda baktım kargo takip linki falan vardı bastım ve Hepsiburada'nın kendi kargo takip sayfası açıldı bayağı kargo bilgilerini falan görebiliyordum artık kim kargo istetip benim numaramı yazıyorsa. Sizce dolandırıldım mı ve bu başkalarından gelen kodları nasıl engelleriz?

Arkadaşlar eskiden beri Hepsiburada'dan ara ara bana ait olmayan kargoların SMS'leri geliyor. Bugünde bir adam beni aradı ve isim sordu bende tanımıyorum o kişiyi dedim. O da o zaman numarayı yanlış yazmış size Hepsiburada'dan gelen kodu söyler misiniz dedi. Bende eskiden beridir Hepsiburada'dan alışveriş yapıyordum ve bana da kod geliyordu, bu kod da aynı yerden geldiği için herhalde gerçek Hepsiburada'dır dedim ve söyledim. Sonra içime kuşku düştü gelen koda baktım kargo takip linki falan vardı bastım ve Hepsiburada'nın kendi kargo takip sayfası açıldı bayağı kargo bilgilerini falan görebiliyordum artık kim kargo istetip benim numaramı yazıyorsa. Sizce dolandırıldım mı ve bu başkalarından gelen kodları nasıl engelleriz?

Numarayı iletebilir misin eğer işletiyorlarsa sıkıntı yok, eğer işletmiyorlarsa daha sıkıntı hesabını kirli işler için kullanıyorlar muhtemelen.

Hocam bana da aynısı oluyor ama Hepsiburada'dan değil tanımadığım kişilerin mahkeme mesajları geliyor ve ilk kez ziraat kartı çıkartıcağım zaman zaten numaramın üstüne serhat **** isimli bir kişinin kayıtlı olduğunu söylemişlerdi, sanırım bu devletin bilgilerimizi satmasından ve bu panel olaylarından dolayı oluyor

Dosya Ekleri

• Screenshot_2026-03-11-15-16-57-718_com.android.mms~2.jpg
    Screenshot_2026-03-11-15-16-57-718_com.android.mms~2.jpg
    72,6 KB · Görüntüleme: 26
  • Screenshot_2026-03-11-15-17-06-978_com.android.mms~2.jpg
    Screenshot_2026-03-11-15-17-06-978_com.android.mms~2.jpg
    75,6 KB · Görüntüleme: 26
Hocam bana da aynısı oluyor ama Hepsiburada'dan değil tanımadığım kişilerin mahkeme mesajları geliyor ve ilk kez ziraat kartı çıkartıcağım zaman zaten numaramın üstüne serhat **** isimli bir kişinin kayıtlı olduğunu söylemişlerdi, sanırım bu devletin bilgilerimizi satmasından ve bu panel olaylarından dolayı oluyor.

Hocam bunlar dolandırıcı panel ile bulsalar ararlardı sizi sizden bir şey koparmaya çalışıyorlar engelleyin gitsin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı