SN 530 NVMe SSD'yi Windows görmüyor

Acfergo

Kilopat
SSD veya HDD modeli
PC SN 530 NVMe WDC
Anakart
Gigabyte ab350m-d3v
512 GB WD'nin NVMe SSD'sine sahibim. SSD BIOS'ta görünüyor. Aygıt yöneticisinde de görünüyor. Ne yaparsam yapayım disk yönetiminde göremiyorum. Orada görünürse aktifleştirmek kolay. Defalarca takıp çıkardım. Devre dışı bırakıp tekrar çalıştırmayı da denedim. Anlamadığım bir şekilde görmüyor. Yuvaya tam oturduğuna eminim.

Belirtmem gereken diğer bir durum ise normalde disk doluydu. Ben de biçimlendirdim. Misafirler vardı o yüzden bilgisayarı kapattım. Ondan sonra bir daha SSD'yi çalışırken görmedim (hediye eden kişi de misafirlerden biriydi) hala çalışmıyor. Windows format atsam muhtemelen kullanabilirim ama atmak da istemiyorum açıkçası.

Paragon Hard disk Manager ile deneyin.
Demosunu indirdim de pek kafam basmadı. Hangi adımları izlemeliyim?

Ekleme yapıyorum format atarken de disk görünmüyor.

Ekleme yapıyorum format atarken de disk görünmüyor.
Sorunu çözdüm arkadaşlar.
Parafon hard disk manager'dan Format partition seçeneğini seçin. Windows görmese de bu program görüyor. Biçimlendirilmemiş olarak disk görünüyor. NTFS olarak biçimlendirin. Artık disk yönetiminde görünecek.

Fakat sorun burada bitmiyor. Bu sefer de sağlam (koruma bölümü) olarak görünüyor ve sağ tıklandığında seçenekler inaktif kalıyor. Bulamadığım bir kaynaktan aklımda kalanları yazayım
Cmd yi yönetici olarak çalıştırıp diskpart yazıyorsunuz. Ben select disk 2 dedim çünkü benin 3. diskimdi bu. Select partition 1 diyip devamında clean adımlarını falan izleyip bi şekilde kurtardım. Şu an sorunsuz çalışıyor.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı