İnceleme Sniper Elite Resistance

MagniGame

Decapat
Makaleler
1
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Intel i5 13500H | GeForce RTX 4050 (140W) | 32GB DDR4 3200Mhz RAM | 500GB PCIe M.2 | James Donkey 24,5" | Razer Ornata v3 TKL | Razer BlackShark V2 X | Razer Deathadder Essential | Microsoft Xbox Wireless Controller Sundown (Gen. 9)
Meslek
Yönetici
Sniper Elite serisi adından da anlaşılacağı üzere bir keskin nişancıyı ele alan oyun serisi. Xbox Game Pass'e 2025 yılının hemen başında eklenmesiyle Sniper Elite Resistance "Acaba yeni bir şeyler görür müyüz?" umuduyla yüklediğim bir oyun oldu.

Son oyun Sniper Elite 5'te ana karakterimiz Karl Fairburne yerine Özel Harekat Subayı Harry Hawker karşımıza çıkıyor. İlk olarak karakterin modellemesinden bahsetmek istiyorum. Açıkçası ben beğenmedim. Karl Fairburne fazla yakışıklı ve "cool" bir abiyken Harry Hawker ise tam zıttında bir karakter olmuş. İkisinin ortasını bir türlü tutturamadılar.

Hikaye kısmında Sniper Elite 5'e paralel bir hikaye bizi karşılıyor. Yine İkinci Dünya Savaşı döneminde işgal altındaki Fransız topraklarında direnişçi kardeşlerimizle (ki bu zamana kadar hiç faydalarını da görmedik) Nazilere karşı savaşıyoruz. Yine diğer Sniper Elite serisinde gördüğümüz gibi tek kişilik dev kadro olarak ilerlemeye devam ediyoruz işin aslı. Fakat ana hikayede oynarken sağda solda bulduğumuz propaganda posteleri sayesinde açılan propaganda görevlerinde işin rengi biraz daha değişiyor. En azından oynanış açısından. Propaganda görevlerinde "Al bakalım sana düşman, bu kadar süre içerisinde kaçını halledebileceksin?" tarzında görevler karşımıza çıkıyor.

Oyun bence kalite olarak vasat durumda. Sürekli tekrara düşen görevler, tek kişilik dev ordu gibi sağda solda koşturmamız oyundan puanları alıp götürüyor. Ama buna rağmen "Tamam bu görevi de yapayım" diyerek oynamaya da devam ettiriyor. Umarım Sniper Elite 6 çıkarsa çok daha kaliteli bir hikayeyi içinde barındırarak, daha kaliteli görsellerle karşımıza çıkar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Aynen öyle. İlk oyunlar genelde "Vay be!" dedirtirken sonrasında "E bu da aynı" dedirtiyor. Çok üzücü. Bu arada dün sadece meraktan bir DLC paketini satın alıp onu da oynadım. Sonrasında giden parama ve zamanıma üzüldüm.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı