Eskiden aldığım direksiyon seti var elimde. Eskiden bilmiyorduk almıştık. Bu zevk verir mi? Klavye mi V5H mi? V5H 900 derece yapılabilir mi?
Hocam bana anlatırsan güzel olur.900 derece için basit bir yöntem var. Para harcamadan. Yaparım derseniz anlatabilirim. Feedback yok ama.
Olayın mantığını anlatarak başlıyayım ki kafanızda bir görsel oluşsun. Bizim direksiyonumuzun potansiyometresi 180 derece, 180 dereceden fazla dönmemesi için de plastik bir aksam var. Bunları iptal edeceğiz. Potansiyometre görevini ise telefon yapacak. Telefon ve bilgisayara kurduğumuz program aşırı basit bir şekilde çalışıyor. 2'sinin bağlantısı yapılınca telefon döndükçe açı artıyor yani bir direksiyon mantığı devreye giriyor.Hocam bana anlatırsan güzel olur.
Hocam videosu vs. var mı?Olayın mantığını anlatarak başlıyayım ki kafanızda bir görsel oluşsun. Bizim direksiyonumuzun potansiyometresi 180 derece, 180 dereceden fazla dönmemesi için de plastik bir aksam var. Bunları iptal edeceğiz. Potansiyometre görevini ise telefon yapacak. Telefon ve bilgisayara kurduğumuz program aşırı basit bir şekilde çalışıyor. 2'sinin bağlantısı yapılınca telefon döndükçe açı artıyor yani bir direksiyon mantığı devreye giriyor.
Gerekenler: Telefon + telefonu direksiyonun ortasında sabitleyecek hayal gücünüze bağlı malzeme. 900 steering wheel programı.
Başlıyoruz: seti sökün ve iç aksamdaki potansiyometreyi sökün (sonra kullanırım derseniz dikkatlice lehim bölgesinden ayırın) ardından direksiyonda mekanik feedback sağlayan sağlam bir yay var onu sökün. Setlerde değişiklik gösteren direksiyonun kalıbında olan bir plastik durdurucu oluyor onu bulun ve bir şekilde iptal edin. Seti montalayın , telefonu direksiyonun ortasına sabitleyip programı açın , bilgisayardan bağlanın. Setin elektroniği zarar görmediği için usb girişi takıp tuşları aktif edip , pedalları bağlayabilirsiniz.
Ben bu şekilde uzun süre kullandım ETS gibi feedback istemeyen oyunlarda harika iş çıkartıyor. 180den 1000kat zevkli.
Yapım videosu yok. Ben yabancı kanallardan topladığım bilgileri kafamda birleştirdim. Görsel olarak kafanızda bir fikir olması için :Hocam videosu vs. var mı?
Yapım videosu yok. Ben yabancı kanallardan topladığım bilgileri kafamda birleştirdim. Görsel olarak kafanızda bir fikir olması için :
Yarın hava aydınlanınca kendi setimin fotoğrafını atarım.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.