Snowman M X6 ile 68 derece normal mi?

dawnofjustice97

Hectopat
Ekran kartı
GTX 1060 6GB
Anakart
H110M4 - C43
İşlemci
İntel Core i7 7700
Kasa modeli: Casper Excalibur E700-E800

Öncelikle bilgisayar 5 yıllık onu söylemek istiyorum. İşlemcisini değiştirmedim hiç sadece ekran kartı değiştirmiştim.
Düne kadar stok soğutucu ile kullanıyordum ama artık oyunlara girdiğim zaman odanın havasını bile inanılmaz derecede boğan bir sıcaklık yayıyordu odaya. Kule tipi soğutucu aldım(Snowman m X6) onu sipariş edip gelmesini bekleyene kadar ısıları takip ederek oyunlar oynadım.

Stok fan(aşağıdaki değerlerin üzerine 5-10 hatta 15 derece koyuyordum kasayı temizletip macun yenilemeden önce);

Sistem boşta: 50-60 dereceydi. Çoğunlukla 55-60 arası takılıyordu. Arkada yaptığım ufak işlemlerde ısı dalgalanmaları oluyordu 70'lere çıkıyordu.
Diablo 4: İlk 10 dakikadan itibaren sıcaklık 80 dereceye sabitleniyor zaman zaman işlemci kullanımının artmasıyla 90ları geçip sonra 82-85 arası seyrediyordu.
EA FC 24: İlk 10 dakikadan itibaren sabit 80-85 arası geziyor. Arada 90ları görüyordu ama çoğunlukla 80-85 arasında takılıyordu.

Kule tipi soğutucuyu uzun uğraşlar sonucu montajladıktan sonra;

Snowman m X6 ile değerler(fanın kutusundan çıkan 14.3W/m-K macunu uyguladım işlemciye);

Sistem boşta: 45-55
Diablo 4: Yaklaşık 20 dakika kadar oynadım. 67-68'lerde geziyordu. Ara ara 70leri buldu ama 70'lerde durmadı.

Başka oyunla denemedim daha. Prime95 ile stres testi yaptığımda ise biraz daha yüksek değerler gördüm. 10 dakika kadar testi uyguladım ve 82-83 dereceleri gördü işlemci. Oyunlardaki performansı beni memnun edecek gibi duruyor ama stres testindeki değerlerin daha az olması gerekmez miydi? Stres testini daha uzun süre yapsam belki daha bile yükselir.

5 yıllık sistem oluşu, uzun süre yüksek ısılarda kullanmam işlemciyi yıpratmış olabilir mi?

Dosya Ekleri

• excalibur-g800-masaustu-oyun-bilgisayari-2.png
    excalibur-g800-masaustu-oyun-bilgisayari-2.png
    338,7 KB · Görüntüleme: 36
Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı