Snowman soğutucular güvenilir mi?

Mr.Spy[TR]

Hectopat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
MSI Ventus 3X RTX 3070.
MSI X870 Gaming Plus Wifi.
Ryzen 5 7500F.
2x16 Corsair Vengeance RGB 32GB 6000MHZ.
Cooler Master Master Box v2.
Cooler Master Master Liquid V2.
Samsung 980 1TB M.2.
High Power Super GD+ 750W 80+ Gold
MSI G274QPF QD Flat IPS 2560X1440 27inch 170HZ 1ms
Son düzenleyen: Moderatör:
R5 2600 ile Snowman X4 kullandım. Stok halde stres testinde 60 üstüne çıkmadı. Oyunlarda 45-50 derece. Gayet yeterli. Bana bir sorun çıkarmadı ama montajı biraz sıkıntılı. Anakartı çıkarıp yapmanız daha kolay.

Hocam bende M.200 modelini almayı düşünüyorum ucuz olduğundan dolayı aynı işlemciye sahibim sizce alınır mı? Boşta 40-50 oyunlarda Max 67 yüzde yüz yükte 70-80 dereceleri görüyor.
Tavsiye ederim. En fazla fanı uzun süre gitmez onuda değiştirebilirsiniz zaten. Birde windows güç ayarlarından maksimum işlemci kullanımını %99 yaparsanız boştayken daha serin çalışıyor. Böylece voltaj dalgalanması olmuyor ve ısıda dalgalanmıyor.

Dosya Ekleri

• Adsız.png
    Adsız.png
    50,1 KB · Görüntüleme: 43
Tavsiye ederim. En fazla fanı uzun süre gitmez onu da değiştirebilirsiniz zaten. Bir de Windows güç ayarlarından maksimum işlemci kullanımını %99 yaparsanız boştayken daha serin çalışıyor. Böylece voltaj dalgalanması olmuyor ve ısıda dalgalanmıyor.

Hocam stok fandan geçmeyi düşünüyorum kaç derece fark olur en azından sizde kaç derece fark etti, bir de ekstra egzoz fan eklesem daha iyi soğutur mu?
Tavsiye ederim. En fazla fanı uzun süre gitmez onu da değiştirebilirsiniz zaten. Bir de Windows güç ayarlarından maksimum işlemci kullanımını %99 yaparsanız boştayken daha serin çalışıyor. Böylece voltaj dalgalanması olmuyor ve ısıda dalgalanmıyor.

Bir de içinden çıkan termal macunu kullanacağım bir sıkıntı yaratır mı?
Son olarak bir de montajını yaparken anakartımla gelen AM4 ayaklarımı gerekiyor?

Yaklaşık 10 derece fark eder. Egzoz fan faydası olur. Ben içinden çıkanı kullanmadım ama hemen hemen aynı performansı verir. AM4 ayakları gerekiyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı