Snowman T6 Ultra soğutucuda 83 derece iyi mi?

Mactavishgg

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
İşlemcim AMD Ryzen 5 3600 stok soğutucu ile kullanıyordum birçok kişinin tavsiyesiyle almış olduğum Snowman T6 Ultra soğutucusunu aldım. Boşta 48-50 dereceyken stress testinde 10 dakikada Max 83 dereceyi gördü (AMD Ryzen Master'da Auto OC'de) kasam hava sirkülasyonu iyi olan bir kasa değil. Sizce değerler nasıl?

İşlemcim AMD Ryzen 5 3600 stok soğutucu ile kullanıyordum birçok kişinin tavsiyesiyle almış olduğum Snowman T6 Ultra soğutucusunu aldım. Boşta 48-50 dereceyken stress testinde 10 dakikada Max 83 dereceyi gördü (AMD Ryzen Master'da Auto OC'de) kasam hava sirkülasyonu iyi olan bir kasa değil. Sizce değerler nasıl?

Voltajla oynarsan ısı kazancı olabilir. Bende de Ryzen 5 3600 var Snowman M200 ile 81 dereceyi görmüştüm sanırım en fazla nedeni şu 1.2 Volt'ta tüm çekirdekler 4.2 GHz de sabit çalıştırıyorum. Snowman T6 olsa daha da verimli olabilirdi. Bu işlemci kendini 1.4 küsure kadar çıkardığı için ısı olayı büyük problem. İdeal değeri bul sabitle benim gibi.

Voltajla oynarsan ısı kazancı olabilir. Bende de Ryzen 5 3600 var Snowman M200 ile 81 dereceyi görmüştüm sanırım en fazla nedeni şu 1.2 Volt'ta tüm çekirdekler 4.2 GHz de sabit çalıştırıyorum. Snowman T6 olsa daha da verimli olabilirdi. Bu işlemci kendini 1.4 küsure kadar çıkardığı için ısı olayı büyük problem. İdeal değeri bul sabitle benim gibi.

Normalde 1.15 Volt kullanıyordum ama soğutucu almışken bir bakmak istedim.

Hangi programın stres testini uyguladiniz?
Kasa icine taze hava girmiyorsa güzel bile değerler.
Benim eski kasada sadece altta fansiz hava deliği ve arkada egzoz fanı vardı 9 cm lik. R5 3600 stok soğutucu ile 50-55 derece arası boşta duruyordu.
Geçen indirimde Corsair 4000d kasa yakaladım. Sadece önde ve arkada birer fanı var şu an, 7.20 volt sabit 900 rpm ikisi de. Boşta 38-40 derece aynı stok soğutucu ile. Demem o ki kasanın havadar olması etkiliyor.
Sizin kasa ne durumda?

Evet kasa önemli. Benim kasa önünde de 3 fanda olsa hava giren kısım kısıtlıydı. Bende ön kapağı çıkardım sorun çözüldü :)

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı