Snowman T6 Ultra ve ID Cooling SE-224-XT-R karşılaştırması

TG25 macun kağıt üstünde iyi olsa da, bana SE234 ile gelen macun, katıydı ve süremediğim için MX-4 aldım.
TG05 modelini kullanıyorum, TG25'in alt modeli. Böyle bir sorun yaşamadım şu ana kadar aslında. Şu an TG05 sürülü, performansı 5 W/MK olmasına rağmen başarılı.

TG25 macun kağıt üstünde iyi olsa da, bana SE234 ile gelen macun, katıydı ve süremediğim için MX-4 aldım.
Hatta sürerken macun (katıydı, şırıngadan zor çıkmıştı.) ekran kartının içine düşmüştü. Yarım saat de onu almaya uğraştım (Eski ekran kartımın.) 2 ay kullanıp MX-4'ü sürdüm. 2 ay sonunda halen katı idi.

Hatta sürerken macun (Katıydı, şırıngadan zor çıkmıştı.) ekran kartının içine düşmüştü. Yarım saat de onu almaya uğraştım (Eski ekran kartımın.) 2 ay kullanıp MX-4'ü sürdüm. 2 ay sonunda halen katı idi.
SE-234'ten memnun musunuz bu arada? :)

SE-234'ten memnun musunuz bu arada? :)
Mükemmel. Aynı fandan 1 tane daha taktım. 3700X oyunda 50 dereceyi geçmiyor. Zaten alırken Techpowerup'tan bakmıştım değerleri. Beklediğim gibiydi. Bazı 360/240'lık soğutucuları bile geçiyor fazla ses çıkarmadan.

ID Cooling'de keşke ısı borularını bitişik yapsalarmış araya alüminyum blok girmesi üzmüş. Ama bir fark yaratmaz herhalde. Güncel Ryzen işlemcilerde ısı değerlerini paylaşan biri olsa da tam değerlendirme yapabilsek. Böyle genel istatistiğe bakıp yorumlayınca kesin sonuca varılmıyor.

ID Cooling'de keşke ısı borularını bitişik yapsalarmış araya alüminyum blok girmesi üzmüş. Ama bir fark yaratmaz herhalde. Güncel Ryzen işlemcilerde ısı değerlerini paylaşan biri olsa da tam değerlendirme yapabilsek. Böyle genel istatistiğe bakıp yorumlayınca kesin sonuca varılmıyor.
Hocam 3700X'in sonuçları ile bir rehber hazırlayayım mı? Müsait olunca (Önümüzdeki hafta falan.).

Bu arada SE-224XT'yi daha yeni gerçek boyutunda gördüm. Görmeden önce SE234 aldığıma pişman olmuştum ama azımsanamayacak bir yüzey alanı artışı varmış.

Son düzenleme:
Hocam 3700X'in sonuçları ile bir rehber hazırlayayım mı? Müsait olunca (Önümüzdeki hafta falan.).

Bu arada SE-224XT'yi daha yeni gerçek boyutunda gördüm. Görmeden önce SE234 aldığıma pişman olmuştum ama azımsanamayacak bir yüzey alanı artışı varmış.
Güzel olur hocam. Stok hızlardaki değerlerini görmek isterim. Benim işlemci ile TDP'si aynı. Tabi boost yaparsa bu değeri aşar. Şu anda 3.65 GHz'de 2700 kullanıyorum yaklaşık yeni sürüm Prim95 ile test ettiğimde 90-100W arası güç tüketiyor bir de benim eski PC'de kalan eski sürüm Prime95 var onda ise 135W sabit güç tüketimine ulaşıyor. 50 derece alıyorum oyunlarda. Eski sürüm Prime95 70+ yeni sürümde de 60+ derecelere ulaşıyor. Bende olan eski sürüm Prime95 ciddi anlamda işlemciye yük veriyor dilerseniz Discord'dan size bu eski sürümü yollayabilirim.

Güzel olur hocam. Stok hızlardaki değerlerini görmek isterim. Benim işlemci ile TDP'si aynı. Tabi boost yaparsa bu değeri aşar. Şu anda 3.65 GHz'de 2700 kullanıyorum yaklaşık yeni sürüm Prim95 ile test ettiğimde 90-100W arası güç tüketiyor bir de benim eski PC'de kalan eski sürüm Prime95 var onda ise 135W sabit güç tüketimine ulaşıyor. 50 derece alıyorum oyunlarda. Eski sürüm Prime95 70+ yeni sürümde de 60+ derecelere ulaşıyor. Bende olan eski sürüm Prime95 ciddi anlamda işlemciye yük veriyor dilerseniz Discord'dan size bu eski sürümü yollayabilirim.
Hocam ben 4.4 GHz'ye boostlarekn en fazla 95W gördüm

Otomatik boostları genelde 95W'a göre ayarlamışlar 2700'ün otomatik hız aşırtması 3.7 GHz şu anda 3.65 GHz'de 90-100W arası gidip gelen bir güç tüketimi var fakat eski sürüm Prime95'te test ettiğimde 135W güç tüketimine çıkıyor.

SE 224, kırmızı led olanını, indirimlerle 540TL'ye aldım n11 üzerinden. Yeşil led olan 5TL fazla idi. Siyah ledsiz 632TL ve beyaz led olan 617TL. Bu fark malzeme kalitesinden mi kaynaklı, yoksa tamamen ürün fiyat politikası mı? Biraz ses dışında performansı göz dolduruyor incelemelerime göre.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı