Snowman X6 yavaş dönüyor

KontRadamus

Kilopat
Snowman x6 soğutucumu Asus p5kpl se anakartım ile kullanmaktayım. Ürünün yorumlarına baktığımda yüksek ses gibi sorunlardan bahsedilmiş fakat ben cpu stress testi yaptığımda boşdaki haline göre fanların hızında farkedilebilir bir hız değişimi göremedim hatta hiç göremedim desem yeridir. Önceden stock fanda ses fark ediyordu yük altındayken. Düşüncem soğutucu 3 fanlı olduğu ve bu 3 fan birleştirilerek cpu fan girişine takıldığı için anakartın cpu fan kısmından verdiği amper yeterli olmuyor. Çözüm olarak ne önerirsiniz.
Sistem;
Cpu: Intel Core 2 Quad Q9550 at 3.4 Ghz(Oc.)
Ram: 4x2Gb Ddr2 800 Mhz Ram
GPU: XFX RX570 8 GB.
Mainboard: Asus P5kpl SE
Psu: Sharkoon SHP650 V2 650W

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende de T6 var, ben de fark edemiyorum hızlandığını.
Hızlanmaya çok yavaş devam ettiği içindir muhtemelen. Sıcaklıklar normalse dert etmene gerek yok.
Voltaj yetmiyor olabilir demişsin, voltaj yetmiyorsa da olabilir. Işıklı modelse ve voltaj az ise ışık sönük yanar kontrol eder misin?

Bende de T6 var, ben de fark edemiyorum hızlandığını.
Hızlanmaya çok yavaş devam ettiği içindir muhtemelen. Sıcaklıklar normalse dert etmene gerek yok.
Voltaj yetmiyor olabilir demişsin, voltaj yetmiyorsa da olabilir. Işıklı modelse ve voltaj az ise ışık sönük yanar kontrol eder misin?
Işıklar pavyon gibi maşallah. Fan çoklayıcılar var psu üzerinden beslenen onlardan alıp denemeyi planlıyorum.

Hocam CPU için önermiyorum. Çünkü işlemci ısındığında hızlanmıyorlar, Ya hep hızlı ya da normal dönüyor.
Alfais 4337 10 port fan çoklayıcısına bi göz gezdirdim. Tersine mühendislikle 4 pin fan çıkışının sadece ikisinden veri aldığını gördüm onlarda fan hızı ayarlamak için diğer iki tarafı da molex üzerinden alıyor akım için sistem basit aslında. Evde bir adet 4 pin erkek uç bulabilirsem iki çıkışını kullanarak fana hız için gerekli bağlantıyı sağlayıp molex kablosundan da diğer iki girişe akım çekip denemeyi planlıyorum eğer fark olursa ürünü sipariş edeceğim. Hatta belkide etmem öyle çalışırsa bir iki lehimle sağlamlaştırıp kullanırım.

Alfais 4337 10 port fan çoklayıcısına bi göz gezdirdim. Tersine mühendislikle 4 pin fan çıkışının sadece ikisinden veri aldığını gördüm onlarda fan hızı ayarlamak için diğer iki tarafı da molex üzerinden alıyor akım için sistem basit aslında. Evde bir adet 4 pin erkek uç bulabilirsem iki çıkışını kullanarak fana hız için gerekli bağlantıyı sağlayıp molex kablosundan da diğer iki girişe akım çekip denemeyi planlıyorum eğer fark olursa ürünü sipariş edeceğim. Hatta belkide etmem öyle çalışırsa bir iki lehimle sağlamlaştırıp kullanırım.
İyi fikir. Yaptığınızda yazarsınız.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı