SNR değeri hiçbir şekilde yükselmiyor

abc1932

Kilopat
Daha fazla  
2016-2017 Tarihin'de binama kadar fiber döşendi. Sadece fiber, bakır yok. 2020'ye kadar TürkNet ve Millenicom'dan internet alamadım. Sadece binama kadar döşendiği için VDSL olarak kullanıyordum. Evimin içine kadar fiber gelmiyordu. İndirme SNR margin değerim çok kötü 9-10 arası değişiyor kablomda prizime kadar 3 tane ek var bende dedim ki her halde sorun ondandır. Bu gün modemi alıp aşa indim direkt ankastreden ölçüm yaptım gözlerime inanamadım. SNR değerimde hiçbir şey olmadı, üstüne hızım düştü.

1588623444465.png

Eve geldim, prizi çıkartım, aynı kablo ile ek yaptım, internet hızım her zamanki gibiydi. Sonra katımdaki tesisat bacasını açtım oraya kadar eksiz CAT 5 (veya CAT6 emin değilim) ile geliyor, gene oradan test yaptım aynı kablo ile, internetim her zamanki değerleri veriyor. Resimleri büyük yapıyorum ki zaman farkını anlayın diye.

1588623694576.png

Yani kısacası direkt porta bağladımda SNR margin down değerim hiçbir şekilde yükselmiyor. Komple değiştirsem tesisatı hiçbir şey olmayacak gibi geliyor bana.

Ankastreden ölçüm yaptığımda benim beceriksizliğim olabilir, iyi bağlayamamış olabilirim. Paralel bağlantı yaptım, çünkü Türk Telekom ekibi iyi ek yapmıştı.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı