SNR değeri kaç olmalı?

Normalde tam tersi olması lazım SNR 8 olunca maksimum hızın artması lazım sende tam tersi olmuş.
Wi-Fi üzerinden modem arayüzüne girmeniz hız değerlerini değiştirmez.
Sizin bu değerlerde SNR azaltma lüksünüz bana göre yok hocam ya modem kendi ayarlasın ya da 8 üstü değerlere ayarlayın.

Hem de SNR margin 8 ile 8.7 arasında pek fark oynamaz SNR 8'den 6 ya falan ayarladığın zaman alabileceğin maksimum hız 50'yi bulabilir ancak temiz iç tesisat lazım bu değerlerde kullanabilmek için.

Şu an maksimum alabileceğiniz hızınız 44 megabit.

Zaten ISS ile görüştüğümde maksimum 38 verebiliriz, aksi takdirde kopma olur diyordu. Onlar da altyapınız kötü diyordu. Siz 44 Mbps alabilirsiniz diyorsunuz. Yani burada bir çelişki yok mu? Yanlış anlamayın, tam bilmediğim için soruyorum. Ben şimdi 44 megabit alabilir miyim?

Dediğiniz gibi ya otomatikte kullanacağım ya da ISS ile tekrar görüşeceğim.

Alırsınız ama kopma yaşayabilirsiniz işte ISS sağlıklı kullanabilmeniz için doğrusunu demiş.

SNR düştüğünde hız yükselmez yanlış bilgi veriyorsunuz.
SNR yükselirse hız yükselir.
Hat zayıflaması düşerse yine hız yükselir.

DSL sisteminde altyapının iyi olduğunu kabul etmek için SNR nin 20 olması lazım.
Altındaki değerlerdeki hatlar kötü altyapıdır.

Örnek veriyorum SNR margin değerlerim 16 ben 8'e çektiğim zaman atanabilir hızlarım artmıyor mu ben öyle biliyorum onu kastediyordum.

Hocam mesela, diyelim ki dediğiniz gibi SNR’ı çektim 6’ya. Bir zararı olur mu kopma dışında? Sadece denemek için yapsam.

Örnek veriyorum SNR margin değerlerim 16 ben 8'e çektiğim zaman atanabilir hızlarım artmıyor mu ben öyle biliyorum onu kastediyordum.
Galiba artıyor öyle.

SNR niz altyapıda yüksek ise siz düşürürseniz hız düşer.
Diyelim ki 16 SNR niz var ve kopma yaşıyorsunuz bunu 13 14'e alırsanız kopma olmadan ama bir miktar hız kaybı ile stabiliteniz olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…