SNR değerleri nasıl?

Abdullah seyit

Hectopat
Arkadaşlar altyapım kötü ama yapabileceğim bir şey var mı SNR değerleri ile alakalı?

Çünkü modeme gelen değerler le aldığım değer farklı az da olsa hızımı arttırabilecek bir yol var mı değerleri paylaşıyorum.
Modem:
300Mbps Wireless n gigabit VDSL2 modem router.

Model no. Td-W9970.

Dosya Ekleri

• hız değerlerim.png
    hız değerlerim.png
    8,3 KB · Görüntüleme: 74
  • modem değerleri.png
    modem değerleri.png
    35,1 KB · Görüntüleme: 74
Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, hat değerlerinize bakıldığında gelen hız ve değerlerde pek bir anormallik görünmüyor. Ülkemizde ADSL altyapısı maksimum 16 Mbps'e kadar destekliyor. Eğer hızınızı yükseltmek istiyorsanız öncelik olarak bölgenizde VDSL altyapı olup olmadığını ve maksimum kaç hız alabileceğinizi bu adresten sorgulayarak kontrol edin. Mümkünse bizimle de paylaşırsanız net bir kanıya varmış oluruz.

Oyunlarda ping değerlerim ani yükselişler gösteriyor ve geri düşüyor kimse ağa bağlı değilken.Ne ile alakalı olabilir?

Dosya Ekleri

• resim_2020-12-30_124227.png
    resim_2020-12-30_124227.png
    42,7 KB · Görüntüleme: 62
Oyunlarda ping değerlerim ani yükselişler gösteriyor ve geri düşüyor kimse ağa bağlı değilken.Ne ile alakalı olabilir?
Santralle olan mesafeniz biraz fazla olsa da sanıyorum ki VDSL'de sorunsuz 35 Mbps alabilirsiniz. Bunun için boş port olması gerek. Portun boşa düşme durumu da bazen günler, haftaları ve ayları bulabiliyor. Ping durumu ise her şeyle ilgili olabilir ama çoğunlukla ilk etapta ISS ve altyapıdan kaynaklıdır. Turk Telekom'u arayıp durumu bildirdiniz mi? Belki ISS taraflı müdahale yeterli olabilir.

Santralle olan mesafeniz biraz fazla olsa da sanıyorum ki VDSL'de sorunsuz 35 Mbps alabilirsiniz. Bunun için boş port olması gerek. Portun boşa düşme durumu da bazen günler, haftaları ve ayları bulabiliyor. Ping durumu ise her şeyle ilgili olabilir ama çoğunlukla ilk etapta ISS ve altyapıdan kaynaklıdır. Türk Telekom'u arayıp durumu bildirdiniz mi? Belki ISS taraflı müdahale yeterli olabilir.

Kendilerinde sorun olmadığını belirtiyorlar. Ama saçma yani 21MS alırken birden 1000 seviyerlerin de geliyor geri düşüyor 21 alabilirken neden ani dalgalanmalar yaşıyorum. :(
Marjin ortalama diyebiliriz. Altyapınızı değiştirmediğiniz sürece değerleriniz değişmez.

FTTH için altyapı talebi verdik apartmandan imza topladım 11 daire fiber istiyoruz şeklinde. Genel müdürlüğe verdim altyapı talebiniz 2021 yılı içerisinde şirket kriterlerine uygun olup olmadığı değerlendirilcektir.Net bir tarih veremiyoruz dedi bence geçiştirdiler.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı