SNR Margin değeri nasıl yükseltilir?

dnzgrkn07

Megapat
Yer
Antalya
Daha fazla  
Değerlerim bu şekilde sürekli ping dalgalanmaları yaşanıyorum TurkNet'e defalarca bildirdim bana sürekli test sonucu vs deyip oyalıyor yani bir saha ekibi yönlendirilmedi bir türlü. Ankastreye uzaklığım 420mt ne yapabilirim modemi yeni yeniledim 2 modemde de değerler aynı
Aldığım hızı 60'dan 40'a düşürttürdüm zaten lakin sonuç aynı 5 ay önce SNR değerim 12-15 arasıydı 5 ayda ne oldu bilmiyorum ama kademeli olarak buraya düştü.

1674236022449.png

Modem ayarlarından değiştirilir ama bu hatta o performans normal bence. Ben 75-80'lik görünen hattı boşuna 50 Mbps pakette kullanmıyorum. O halde bile benimki 11-12 oluyor. Ki benim saha dolabına mesafem kuş bakışı 55 metre. Hadi kablo binaya indi çıktı desek 100 metre. Siz nereden kontrol ediyorsunuz bilmiyorum ama 400 metrede bu değerler şaşırtmıyor beni.
Bu arada ben 40 değil 50 görüyorum bu hat değerlerinde. Birileri geri yükseltmiş galiba. Benimkini de arada birisi 50'den 58'e çıkarıyor.

Evinize Cat6 kablo çekmenizi tavsiye ederim. Modemden de kendi SNR margin değerinizi ayarlasanız daha iyi olur bu durumda.

Modemin gördüğü 50Mbps hız lakin 40 45 arası değerler alıyorum 5 ay öncesi 12-15 arası SNR margin değeri alırken 60-75 Mbps arası kullanıyordum margin değerimin düşmesiyle hızımı 50Mbps'lık pakete aldırdım hızı sorun etmiyorum zaten ping değerlerimin stabil olmayışı canımı sıkıyor. Evime CAT6 kablo çektirmek tam olarak ne oluyor ne yapmalıyım ve maliyetini biliyor musunuz?

Senin aldığın değil modemin gördüğü hız önemli. Modem sana aktarırken illaki kayıp olacak. Benimki 58 gösterdiğinde ben 52 falan alıyorum testte. Şahsen 3-5 Mbps yüksek alacağıma kopmayan bir bağlantıyı tercih ederim.

Evindeki ankastre kutusundan modemin gelen kabloyu Cat6 bir kablo ile değiştirmek. Metresi 5-10 lira civarı oluyor. Belki de zaten Cat6 kablo vardır. Bakarsınız ne olduğuna.

Senin aldığın değil modemin gördüğü hız önemli. Modem sana aktarırken illaki kayıp olacak. Benimki 58 gösterdiğinde ben 52 falan alıyorum testte. Şahsen 3-5 Mbps yüksek alacağıma kopmayan bir bağlantıyı tercih ederim.

Evindeki ankastre kutusundan modemin gelen kabloyu CAT6 bir kablo ile değiştirmek. Metresi 5-10 lira civarı oluyor. Belki de zaten CAT6 kablo vardır. Bakarsınız ne olduğuna.

Binadaki elektrik kısmında bulunan eve gelen kablodan bahsediyoruz değil mi?
Yani interneti bağlamaya geldiklerinde ilk açtıkları kutu tarzı bir yer vardı oradan bahsediyorsunuz sanırım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı