SNR Margin değerleri modemlerde farklı düzeyde çıkıyor

Berf

Decapat
Daha fazla  
SNR margin değerim sorunlu olduğundan internet kesintisi yaşıyorum. Hızım maksimum 24 olabilir, net altyapısı yok, o yüzden telefon hattı üzerinden kullanıyorum. Yeni modemde SNR margin değerlerini nasıl yükseltebilirim?

Güncel modem değerleri:
1754224542630.webp

Eski bir modem değerim:
1754224622850.webp

Normalde 17 19'a aldanmayın...
Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
SNR margin değerim sorunlu olduğundan internet kesintisi yaşıyorum. Hızım maksimum 24 olabilir, net altyapısı yok, o yüzden telefon hattı üzerinden kullanıyorum. Yeni modemde SNR margin değerlerini nasıl yükseltebilirim?

Güncel modem değerleri:
1754224542630.webp

Eski bir modem değerim:
1754224622850.webp

Normalde 17 19'a aldanmayın...
Şimdiden teşekkürler.

Kullandığın modemlerin modelleri nedir tam olarak yazar mısın?

Diğer modemin model Huawei HG658C v2.
Bu modem bozuk, modemi geçici süreliğine evde maksat internet olsun diye bir arkadaştan aldım.

Diğer modemin model Huawei HG658C v2.
Bu modem bozuk, modemi geçici süreliğine evde maksat internet olsun diye bir arkadaştan aldım.

SNR değerlerinin farklı çıkmasının sebebi bağlandığın saha dolabının kullandığın modem ile pek uyumlu olmamasından kaynaklanıyor beyaz olan ZyXEL siyah resimli olanın da Huawei olduğunu varsayıyorum Huawei modeminin chipseti triductor VSPM310 için daha iyi SNR değeri veriyordur ve ZyXEL olan da MediaTek chipseli olduğu için daha kötü SNR performansı veriyordur eğer Huawei modem kablolu bağlantı da sorun yaratmıyorsa onu kullanabilirsin yanına router bağlayıp çok daha iyi bir kullanım elde edersin.

2 yıldır ZyXEL modemimi kullanıyordum aşırı bir sorunda olmadı ancak son 4 aydır böyle ne yapacağım bilmiyorum aşağıdan kutudan portu değiştirtip SNR margini yükseltmeyi talep edeceğim teknik destek gelince hallolursa çözüldü diye işaretlerim. Desteğiniz için teşekkürler, iyi akşamlar.

2 yıldır ZyXEL modemimi kullanıyordum aşırı bir sorunda olmadı ancak son 4 aydır böyle ne yapacağım bilmiyorum aşağıdan kutudan portu değiştirtip SNR margini yükseltmeyi talep edeceğim teknik destek gelince hallolursa çözüldü diye işaretlerim. Desteğiniz için teşekkürler, iyi akşamlar.

Hocam o port değişimi ile olmaz bağlı olduğun saha dolabının değişmesi lazım o da genelde imkansızdır çünkü saha dolabını değiştirip daha uzak bir dolaba bağlanırsan mesafe artar ve mesafe arttıkça bağlantı hızın düşer.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı