SNR marjin ayarı yapılabilen modemlerde download hızından kısıp upload arttırabiliyor muyuz?

naivuz

Centipat
Daha fazla  
Marjin ayarı yapılabilen modemlerde download hızından kısıp upload arttırabiliyor muyuz? 50'ye 8 alıyordum ancak artik 5.5 uploaddan üstünü alamıyorum. Hep upload marjinim düşük gözüküyor. Dolayısıyla upload hızımdan kısıyor. Ne yapabilirim?

Hocam bu reglet ev içinde zaten. Bu regletteki takılı kablo garajimdaki ekten geliyor. Ancak hemen üst kattaki modeme giden kabloyu göremedim. Yarın biraz bakinayım. Yapamam diye korkuyorum. Peki bu ev içindeki reglet marjin kaybına sebep verir mi?

Regletin gerçekten bir sorunu varsa sebep olabilir. Denemeden bilemezsiniz.

Bir ek için 2 boncuk lazım evet ayrıca hızın artmış hızın arttığı için SNR değişmemiş ama çok etki etmemiş.
Yok hocam sabah da hızım öyleydi. Son 2 gündür internet böyleydi. azda olsa değişmedi:d maalesef...

4 gün önce dr elektrik gitmişti. Boncuk takılmadan önce. Tam istediğim degerlere ulaşmıştım. Sonra yeniden gitti geldi sonuc dünkü attığım değerler... Anlamıyorum bir mantığının olup olmadığını

Dosya Ekleri

• Screenshot_2023-08-03-10-27-18-02_92460851df6f172a4592fca41cc2d2e6.jpg
    78,2 KB · Görüntüleme: 25
Son düzenleme:

Elektrikler gidince bütün modemler kapanır ve DSLAM'lar sıfırlanır geriye geldiğinde SNR değerini önemsemiyor nedense 8 altına düşürüyor böyle olunca hız artıyor.

Elektrikler gidince bütün modemler kapanır ve DSLAM'lar sıfırlanır geriye geldiğinde SNR değerini önemsemiyor nedense 8 altına düşürüyor böyle olunca hız artıyor.
Kopmada olmuyordu modemde resetleme yapana kadar. Mis gibi kullanırdım öyle kalsa...

Bu arada snr marjin ayari modem var miydi? Varda hic ugrasmayayim snr yi 5 lere cekip 8 upload alir keyfime bakarım:/

@Burak5415 @EkmekArasiHDD

Upload marjin yine saçmalamaya başladı:/

Dosya Ekleri

• Screenshot_2023-08-03-22-17-03-93_64ef5fc2000c1caa954c114bb372e1d5.jpg
    83,8 KB · Görüntüleme: 19
Son düzenleme:
Olay sıfırlanma değil hocam. Tüm elektrik kesildiğinde DSLAM hala çalışıyor oluyor. Tüm abonelerin elektrikleri kesilince DSLAM boşta kalıyor. Hadi bir şekilde kendi modemini bir enerji kaynağına bağladın ve çalıştırdın. Diğerlerinin elektriği olmadığından koca DSLAM bir tek sizin için çalışır ve tamamen boşta olduğundan yüksek fan sesi varsa rahatlar ve ayrıca olduğundan yüksek sinyal gönderebilmektedir. Elektrik geldiğinde DSLAM yükü arttığından gönderdiği sinyal her zamanki gücüne düşer. Tabi bu esnada yüksek hızla bağlantı kuran modem birden düşük SNR almaya başlar yavaşça. Aşırı CRC birikmeye başlar bu da kopmaya ve hızın eski değerlere düşmesine sebep olur. Tabi bu olay esnasında uzak mesafeden bile olmayacak derecede yüksek hızlar alınabilir. Ama bu geçicidir. Bu olay diğer abonelerin elektriği gelene ve modemleri bağlanana kadar olur. Sonrası yine her zamanki düşük hızlar olur.

DSLAM elektriği de kesildi diyelim. Bu durumda sistemin yeniden açılıp işlemeye başlaması en azından 5-6 dakika civarı sürüyor. Bizim konumda her gün tam bir elektrik kesintisi oluyordu ve her geldiğinde modem 5-6 dakika bağlanmıyordu. Hatta sabit telefon hattı bile olmuyordu. Ahizeden bip sesleri gelmiyordu. DSLAM tekrar çalıştığında internet geliyor, sabit hatlardan bip sesleri gelmeye başlıyor tekrar.

Peki upload için marjin ayarı yapabilen modem var mi hic?

Peki upload için marjin ayarı yapabilen modem var mi hic?
Yok hocam. Normalde yazılımına bunu yapabilecek bir özellik eklense yapılabilir ama çoğunlukla böyle bir talep olmadığından yapılamıyor. İlla ki telnet ile komutu vardır ama çoğunluk bilmiyordur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…