SNR marjin ayarı yapılabilen modemlerde download hızından kısıp upload arttırabiliyor muyuz?

naivuz

Centipat
Daha fazla  
Marjin ayarı yapılabilen modemlerde download hızından kısıp upload arttırabiliyor muyuz? 50'ye 8 alıyordum ancak artik 5.5 uploaddan üstünü alamıyorum. Hep upload marjinim düşük gözüküyor. Dolayısıyla upload hızımdan kısıyor. Ne yapabilirim?

51200 düz 50 Mbps.

Bilemiyorum hocam o modemlerde nasıl.
Peki denediginiz herhangi bir modemde de böyle modemi sıfırlayınca telnet ayarları sifirlaniyor muydu?

Tuhaf olan kisım şu. Sanki turknet upload değerimi sabitlemis de telnet ile dahi değiştiremiyorum aklım almadı

Peki denediginiz herhangi bir modemde de böyle modemi sıfırlayınca telnet ayarları sifirlaniyor muydu?

Tuhaf olan kisım şu. Sanki TurkNet upload değerimi sabitlemis de telnet ile dahi değiştiremiyorum aklım almadı

Maalesef benim elime hiç öyle komutla SNR ayarlanan modem geçmedi ama zamanında TD-W9970 ile yaşadığım saçma olaylardan dolayı tecrübeliyim, upload kısmına geri dönersek arıza kaydı aç söyle hem gelsinler kontrol etsinler hem de upload ı 8'e sabitlemeye çalışsınlar.

Hocam 2 ay dayaniyordu. Sürekli düzeltip duruyorlardı. En sonunda geldiler. Dedim yine kutuya cikip bir şeyler yapıyordunuz düzeliyordu. O yöntemi yine deneyebilir misiniz dedim. Çıkıp sadece ölçüm yapıp indiler daha da gelmeyiz. Arıza kaydı bıraksanda direkt kapatırız sorun yok diye dediler. (Oysa var biliyorum. Kutuyu yenilettim ben. Yeniledikten sonra Komsunun hattini baglamadan önce marjinim 14/15 lere çıkmıştı. Komsunun telefon hattını bağladılar benim marjin ne olduysa yine buralara kadar düştü.)2 ek var yak1 li. Onları iptal edersen gelir kablo cekeriz o zaman yeniden çakariz reglete başka da gelmeyiz dediler... Yani çaresiz kaldim

Ben elektrikci çağırsam. Çıksa oraya benim hizmet aldığım ucu bulabilir mi? Buldu diyelim. Bu zayıflamayı en aza indirecek, tam verim alabileceğim yöntem nedir ? Reglete baglamadan uçları yak1 ile mi bağlamak mı?

Bulur bu işi yapan elektrikçilerde bulmak için buzzerlı cihazları var, evet en mantıklısı direk yak 1 ile bağlamak muhtemelen sorun sizin regletinizde oynanınca değerler kötüleşiyor.

Bulur bu işi yapan elektrikçilerde bulmak için buzzerlı cihazları var, evet en mantıklısı direk yak 1 ile bağlamak muhtemelen sorun sizin regletinizde oynanınca değerler kötüleşiyor.
Evet evet. Komsunun hatti gidince onu hattını ararken marjinim birkaç kere düşüp çıktı. En son buldular. Benim marjin çakıldı. Yani regletle alakalı olduğuna eminim. Ama bu kadar hassas mi da oynayınca benim değerler böyle dalgalanıyor?

Dediğiniz gibi regleti devreden çıkarırsam marjin yine 15 lere çıkar diye düşünüyorum

Hatta marjin 15 lere çıktığı zaman atabilir hiz 62lere çıkmıştı

Hocam bir de reglet yerine yak1 bağlantısı yapınca ev telefonu hattimda sorun olusmaz dimi?

Çok yordum sizi. Ayrıca çok teşekkür ederim değerli bilgilendirmeler için.

Son düzenleme:

Hayır herhangi bir problem olmaz reglet sadece bağlantıyı sağlıyor, rica ederim hocam insanların sorunlarını çözmeye çalışmak beni mutlu ediyor.

Hayır herhangi bir problem olmaz reglet sadece bağlantıyı sağlıyor, rica ederim hocam insanların sorunlarını çözmeye çalışmak beni mutlu ediyor.
Hocam çok teşekkür ederim. Aylarca araştırsam bu bilgilere ulaşmam imkansızdı. Beni kablo degistirme zorunluluğundan kurtardınız.

Hocam t.forumda bir moderatör şöyle bir açıklama yapmış. Sanırım yak1 yerine daha sağlıklı olabilir demiş de, bu konnektör bağlantısı yapmak ne demek biliyor musunuz? Hiçbir yerde bulamadim bu yöntemi. İlgili konu:

"Bazen regletlerden hava şartlarından dolayı korozyon olabiliyor veya binada farklı bir aboneye işlem yapılırken sizin kablolarınız yerlerinden oynayabiliyor. Reglet yerine sağlam bir konnektör bağlantısı daha iyi olacaktır diye düşünüyorum."

Son düzenleme:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
konnektör yak 1'in diğer isimlerinden

Örnek olarak mesela port 1 sizinse 1 yazısının etrafındakileri ve tam karşısındakileri söküp birbirine yak 1 leyeceksiniz.

Hocam konunun linkini atar mısınız reglet e mi konnektör demiş bakmam lazım.

Hocam konu buyrun:

Umarım yasak değildir link paylaşmak:d

Evet yak 1'i kastetmiş regletler genelde çok eski olduğu için bozuluyorlar ve elleşince hat değerleri kötüleşiyor bence sizin sorununuz tamamem reglet kaynaklı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…