Snr değerinde bir sıkıntı yok hocam. 8 üstünde bir sorun oluşmaz bina içi kablolama iyi olduğu sürece. Hız düşürme sonrası tabii ki Snr artacaktır fakat siz bu hızı bu Snr ile kopma olmadan alabilirsiniz. Hızınızı düşürmenize gerek yok. Zaten sizin sorununuz da düşük Snr değil.
Tracert'lerden gördüğüm kadarıyla Ankara'da ya da Ankara civarı bir şehirde ikamet ediyorsunuz.
06 ebgp ulus hopunu kullanıyorsunuz siz de. Tam bu noktada ciddi anlamda paket kaybı yaşıyorsunuz. Bu hop noktasındaki cihazda çok büyük sorun var, aynı noktayı kullanan bir sağlayıcıdan hizmet alırken aynı sorunu ben de yaşadım. Bahsedilen hop noktasındaki bng/ssg cihazlarında çook büyük sıkıntılar var. Bu sorunun çözümü yok. Bu hop noktasını kullanan herkeste paket kaybı var.
Ne kadar sağlıklı bilmiyorum ama bağlantımın kalitesini, kopma olup olmadığını anlamak için pingplotter'dan bir kaç site/sunucu üzerinde test yapıyorum. (10 dakikalık grafikteki kırmızı arkadaşlarımız kesintilerin olduğu yerler)
O kırmızı arkadaş dediğiniz yerler paket kaybının pik yaptığı kısımlar. Zaten legend olarak belirtilmiş, siyah= latency, kırmızı= packet loss olarak. O internet koptu dediğiniz anda gidip gelen paketlerde çok büyük sorunlar olduğu için kopma yaşıyormuş gibi hissediyorsunuz.
Paket kaybı nedir ve neye yol açar derseniz kısaca şöyle anlatayım. Online oyun oynarken sık sık ping birden inanılmaz sayılara gelir ve sanki internet kesilmiş gibi hissedersiniz. Twitch yayınlarında sık sık donar ve bu donmalar zaman zaman 10-15 saniyelere, bazen daha fazla, varabilir. Discord, Ts kullanırken hem sizin sesiniz karşı tarafa zaman zaman robot gibi gider, hem de karşı tarafın sesi zaman zaman robot gibi gelir. Aynı şekilde görüntülü konuşlamalarda takılmalar/donmalar meydana gelir. Standart bir kullanıcı bu durumdan pek haberdar olmaz. Olsa bile sizin gibi ''internetim kopuyor'' der.
Şimdi bunun çözümü ne derseniz çok basit. Kendi attığınız ekran görüntülerinde de görünüyor zaten. Attığınız 3 Pingplotter ekran görüntüsünden 2'sinde 06 ebgp ulus hopunu kullanıyorsunuz ve ciddi paket kaybı var. Fakat tureng.com'a test yaptığınız ekran görüntüsünden bu 06 ebgp ulus hopu kullanılmamış ve farkettiyseniz paket kaybı minimum düzeyde. Yani anlayacağınız bu hopu kullanmamanız gerekiyor. Şu anki hizmet sağlayıcınız bu durumu çözebilir, fakat uğraşmazlar. Bunu net söylüyorum size. Bunla uğraşmak yerine bu hop noktasını kullanmayan bir sağlayıcıya geçmek zorundasınız. Bu hop noktasını Ankara civarında kim kullanıyor derseniz; TT ve Netspeed derim. Bu iki sağlayıcı size paket kaybı olan bir bağlantı sunacaktır. Fakat Millenicom, Türknet, Kablonet ve Superonline'dan birine geçerseniz bu hop noktasından geçmeyeceğinizden sıkıntı yaşamayacaksınız. Tecrübeyle sabittir, bu bahsedilen sağlayıcıların hepsini denedim (Kablonet dışında) ve sizin yaşadığınız sorunları birebir yaşadım. Şu an Türknet kullanıyorum ve son derece memnunum. Bakın size bir tane de ekran görüntüsü göstereyim. Temiz bir bağlantı bu şekilde olur, paket kaybı olmayan.