Çözüldü Sober kullanılmıyor

• Konuyu başlatan Av2xnn
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 13
  • Görüntüleme 835
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Av2xnn

Centipat
Makaleler
10
Daha fazla  
Selamlar, Zorin OS üzerindeyim soberi kurdum ve hesabıma giriş yapmaya çalışıyorum ama maalesef olmuyor, bir türlü çözemedim, yardım edebilir misiniz?
Videosunu aşağıya koyuyorum.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Sober eski bir yöntemdir. Roblox'un Linux'ta yasaklanmadığı zamanlarda kullanılırdı. Anti hile yazılımı Linux'ta olduğunu anladığı için WINE, Sober, Vinegar gibi yöntemlerle Roblox oynayamazsın. Roblox'un Android sürümünü oynamak dışında yöntem bulunmuyor.

Aşağıdaki rehberimi kullanarak Android sürümünü oynayabilirsin. Kısaca yapılan işlem GNU/Linux içerisinde APK çalıştırmak. Waydroid, emülatör değildir bu nedenle sistemi emülatör gibi yoracak şekilde çalışmaz.

Durum nedir hocam? Denediniz mi?
Waydroid sorunsuz kurdum onu hallettim ama bir sıkıntı daha var waydroidi Google tarafından doğrulamak için bunun için ayrı konu açmam lazım mı yoksa buradan devam etmek uygun olur mu?
Eğer ki buradan devam etmek uygunsa terminalden bağlanıp

Kod:
ANDROID_RUNTIME_ROOT=/apex/com.android.runtime ANDROID_DATA=/data ANDROID_TZDATA_ROOT=/apex/com.android.tzdata ANDROID_I18N_ROOT=/apex/com.android.i18n sqlite3 /data/data/com.google.android.gsf/databases/gservices.db "select * from main where name = \"android_id\";"

Kodunu girdiğim zaman:

Kod:
services.db "select * from main where name = \"android_id\";" <
Error: unable to open database "/data/data/com.google.android.gsf/databases/gservices.db": unable to open database file

Hatasını alıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Waydroid sorunsuz kurdum onu hallettim ama bir sıkıntı daha var waydroidi Google tarafından doğrulamak için bunun için ayrı konu açmam lazım mı yoksa buradan devam etmek uygun olur mu?
Eğer ki buradan devam etmek uygunsa terminalden bağlanıp

Kod:
ANDROID_RUNTIME_ROOT=/apex/com.android.runtime ANDROID_DATA=/data ANDROID_TZDATA_ROOT=/apex/com.android.tzdata ANDROID_I18N_ROOT=/apex/com.android.i18n sqlite3 /data/data/com.google.android.gsf/databases/gservices.db "select * from main where name = \"android_id\";"

Kodunu girdiğim zaman:

Kod:
services.db "select * from main where name = \"android_id\";" <
Error: unable to open database "/data/data/com.google.android.gsf/databases/gservices.db": unable to open database file

Hatasını alıyorum.
Muhtemelen kurduğun Waydroid içerisinde Google bulunmuyor.

waydroid show-full-ui komutunu kullanıp uygulamalar arasında Play Store olup olmadığına bakar mısın?

Eğer bulunmuyorsa GApps ekleyelim.

Ne yaptınız hocam?

Son düzenleme:
Muhtemelen kurduğun waydroid içerisinde Google bulunmuyor.

waydroid show-full-ui komutunu kullanıp uygulamalar arasında Play Store olup olmadığına bakar mısın?

Eğer bulunmuyorsa GApps ekleyelim.

Ne yaptınız hocam?

Silip GApps ile kurulum yaptım sonrasında ise APK ile Roblox'u yükledim başardım. Sıkıntısız oynayabiliyorum ama Windows'ta oynamaktan biraz daha kasıyor.

Silip GApps ile kurulum yaptım sonrasında ise APK ile Roblox'u yükledim başardım. Sıkıntısız oynayabiliyorum ama Windows'ta oynamaktan biraz daha kasıyor.
Windows'ta düz PC sürümü oynarken burada Android sanallaştırması için ek güç harcamaktan dolayıdır. Oynayabilmenize sevindim hocam.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı