Söylemek İstemediğin Kelime Nasıl Bırakılır?

Dyflinn

Hectopat
Yer
Sandalye
Daha fazla  
Merhabalar.

Neredeyse 1-2 yıldır ''oğlum'' kelimesi ağzıma takıldı, bir türlü bırakamıyorum kullanmayı. Arkadaşlarımın yanında aşırı söylüyorum. Oğlum dediğim için rahatsız olduğumu söyleyince çok da söylemiyorsun aslında dediler ama bana nedense çok diyormuşum gibi geliyor. Bu kelimeden nasıl kurtulabilirim?

Oğlum kelimesini aynanın karşısına geçip kendinize söylediğinizde ne kadar irite edici bir kelime olduğunun farkına varırsınız ve bırakırsınız hocam. Benim ağzıma da "daa" kelimesi yapıştı konuşmaya başladığımdan beri bırakamıyorum sanırım Samsun'da büyüdüğümden.

Kendinize hakim olmalısınız. Biliyorum zor ama bir süre kendinize hakim olup da o kelimeyi söylemezseniz unutursunuz.
Oğlum kelimesini aynanın karşısına geçip kendinize söylediğinizde ne kadar irite edici bir kelime olduğunun farkına varırsınız ve bırakırsınız hocam. Benim ağzıma da "daa" kelimesi yapıştı konuşmaya başladığımdan beri bırakamıyorum sanırım Samsun'da büyüdüğümden.
Arkadaşlarım en azından bak bu kelimeyi kullanma dese üstümde en azından birazcık baskı olur ve daha kolay bırakırım diye düşünüyorum ama onlar öyle düşünmüyor nedense. Size göre oğlum itici bir kelime mi?

Arkadaşlarım en azından bak bu kelimeyi kullanma dese üstümde en azından birazcık baskı olur ve daha kolay bırakırım diye düşünüyorum ama onlar öyle düşünmüyor nedense. Size göre oğlum itici bir kelime mi?
Hocam bana şu yüzden kötü geliyor. Sanki yanımdaki kişi aşağılayıcı bir ifade gibi geliyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı