Söylenmesi çok zor tekerlemeler

abntys

Hectopat
Daha fazla  
Selam. Bildiğiniz, söylenmesi çok zor tekerlemeler var mı?
Neredeyse, imkansız tekerlemeler arıyorum, kendimi denemek üçün.

Bütün sıradan tekerlemeleri kolayca söyleyebiliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
1. Şu köşe yaz köşesi, şu köşe kış köşesi, ortada su şişesi.

2. Kartal kalkar dal sarkar dal sarkar kartal kalkar.

3. Gagavuz kuşunun gagası gerdandan sarkar, ger ger gerilen gergefin gültası Galata’dan galat gergedana gül atar.

4. Kara kızın kısa kayışını kasışına kızmayışına şaşmamışsın da, kuru kazın kızışıp kayısı kazışına şaşmış kalmışsın.

5. Kapıyı kıcır gattırıcılardan mısın, ocağı kıvılcımlattırıcılardan mısın? Ne kapıyı kıcırdattırıcılardanım ne ocağı kıvılcımlattırıcılardanım.

Şu tarlaya bir şinik kekere mekere ekmişler.
Bu tarlaya da bir şinik kekere mekere ekmişler.
Şu tarlaya ekilen bir şinik kekere mekereye dadanan boz ala boz başlıklı pis porsuk,
Bu tarlaya ekilen bir şinik kekere mekereye dadanan boz ala boz başlıklı pis porsuğa demiş ki;
"Ben bu tarlaya ekilen bir şinik kekere mekereye dadanan boz ala boz başlıklı pis porsuğum" demiş.
Öteki tarlaya ekilen bir şinik kekere mekereye dadanan boz ala boz başlıklı pis porsukta;
Ben de; "bu tarlaya ekilen bir şinik kekere mekereye dadanan boz ala boz başlıklı pis porsuğum" demiş.

Şu köşe yaz köşesi,şu köşe kış köşesi,ortada su şişesi.
teşekkürler, en kolay bunu söylüyorum :)
1. Şu köşe yaz köşesi, şu köşe kış köşesi, ortada su şişesi.

2. Kartal kalkar dal sarkar dal sarkar kartal kalkar.

3. Gagavuz kuşunun gagası gerdandan sarkar, ger ger gerilen gergefin gültası Galata’dan galat gergedana gül atar.

4. Kara kızın kısa kayışını kasışına kızmayışına şaşmamışsın da, kuru kazın kızışıp kayısı kazışına şaşmış kalmışsın.

5. Kapıyı kıcır gattırıcılardan mısın, ocağı kıvılcımlattırıcılardan mısın? Ne kapıyı kıcırdattırıcılardanım ne ocağı kıvılcımlattırıcılardanım.
teşekkürler, bunları söylüyorum kolayca :)

Öncelikle mizah ve eğlence kısmına açmışsınız konuyu ama komiklikten en ufak bir parça göremedim. Bu arada bunları söyleyebildiğinizi nerden bilelim? Yanlış anlamayın sadece meraktan soruyorum. Ses kaydı alıp atabilme şansınız var mı acaba?

Öncelikle mizah ve eğlence kısmına açmışsınız konuyu ama komiklikten en ufak bir parça göremedim. Bu arada bunları söyleyebildiğinizi nerden bilelim? Yanlış anlamayın sadece meraktan soruyorum. Ses kaydı alıp atabilme şansınız var mı acaba?
Forumda yeniyim uygun bölümü bulamadım diye "eğlence" bölümünde konuyu açtım.

Kendimi ıspatlama gereği duymuyorum ki, neden ses atıp kanıtlayayım?
Tekerlemenin bana çok faydası dokunduğu için, böyle konu açtım, kendimi övmem için değil.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı