Söylenti: RX 9070 XT 5080 ile kafa kafaya olacak

• Konuyu başlatan bdxmrz
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 15
  • Görüntüleme 1.390
7800 XT alacaktım ama 9070 XT 600$ olacakmış. AMD Türkiye, Türkiye'deki fiyatların da çok farklı olmayacağını söylemiş. Satıcılar olayı abartmazsa 25-30k bandında olur diye düşünüyorum. 5 Mart'ta test yasağıda kalkıyormuş.

25-30 k bandında olursa düşük bütçede NVIDIA ekran kartı alan olmaz umarımda öyle olur.

Yok artik... AMD bile sunumda RTX 5070 TI dan yuzde iki kayipla 150 dolar daha ucuza cikartacaz dedi. Ki daha bu onlarin iddiasi, bagimsiz kuruluslarin test ambargosu daha kalkmadi

Gönül isterdi ki saf güçte bu şekile bir fark olsun ama bence bu fark FSR ile alınmış bir fark gibi gözüküyor tıpkı NVIDIA'nın 5070 4090'dan daha güçlü demesi gibi.
Zamanla ham güç diye bir söylem yabancı gelecek insanlara, bunu şimdiden görüyoruz aslında ve 5000 serisinin önceki seriye göre ham performansının zayıf bir artışa sahip olması MFG'yi anlamsız kılmıyor kısmen, sonuçta her halükarda daha yüksek FPS veriyor ve kullanıcıların ekranda ki görüntünün seyir zevkini bozmadan kullanıyor olmaları MFG'nin artık ön planda olmasına sebep olacak ve günün sonunda tartışacağımız konu kimin daha yüksek FPS verdiği görüntüyü bozmadan.

O yüzden 5070 + DLSS + 4 x MGF > 4090.

AMD'nin dediğine göre 5070 Ti'den %2 daha yavaş olacak. 5080 ile rekabet edemez demek oluyor bu. X bir oyunda 5080 ile kafa kafaya olması onun 5080 ile rekabet edebileceği anlamına gelmez. AMD GPU'lar bazı oyunlarda absürt derecede yüksek FPS veriyor. Call of Duty gibi mesela. 9000 serisi Cyberpunk için optimize edilmiş olabilir.

7000 serisi alanlar pişman olmuştur bile. FSR 4 9000 serisine özel olduğu için RX 7900 XTX sahibi bile olsan aldığına pişman etmiştir. 4080-4080 Super sahipleri DLSS 4, reflex 2, daha iyi ışın izleme, daha iyi Frame Gen, daha iyi sürücüler, daha fazla özellik vb sebeplerle çok daha iyi durumdalar. İleride DLSS'in yeni sürümleri çıktığında 4000 serisi bunlardan faydalanabilecek. 7000 serisi FSR 3.1 ile sabit kaldı. Diğer özelliklerde de daha kötü.

Sürücü kısmında NVIDIA birkaç aydır sorun yaşıyor ama ileride toparlar. 5000 serisine kadar çok iyi konumdalardı. 7000 serisi sürücü olarak iyiydi ama, teknoloji olarak çok gerideydi. 9000 serisi bu sefer farklı olacak gibi gözüküyor.

Update;

Ufak bir araştırma ile bu söylentiyi çürütüyorum.
7900 GRE ile 5080 arasında Cyberpunk'ta %165 gibi bir fark var, 9700XT'de ise bu %148, yani 5070 Ti ile eşit gibi görünüyor.

AMD istese rakip çıkartabilir ancak çıkartmaması daha iyi, daha ucuza eşit güçte ve iyi teknolojisi olan kartlar üretecekler, ilerleyen zamanda daha güçlü GPU'lar üretmeye devam ederler belki.

Zamanla ham güç diye bir söylem yabancı gelecek insanlara, bunu şimdiden görüyoruz aslında ve 5000 serisinin önceki seriye göre ham performansının zayıf bir artışa sahip olması Mfg'yi anlamsız kılmıyor kısmen, sonuçta her halükarda daha yüksek FPS veriyor ve kullanıcıların ekranda ki görüntünün seyir zevkini bozmadan kullanıyor olmaları Mfg'nin artık ön planda olmasına sebep olacak ve günün sonunda tartışacağımız konu kimin daha yüksek FPS verdiği görüntüyü bozmadan.

O yüzden 5070 + DLSS + 4 X mgf > 4090.

Bu tip FPS arttıran teknolojiler şu an için hikayeli oyunlarda işe yarıyor ama rekabetçi oyunlarda bu tip teknoljileri kullanmak handikap yaratıyor o yüzden sag güçe hala bakılması gerekiyor. Evet üretim süreçleri düştükçe fiziki sınıra geliyor GPU'lar CPU'lar sonunda daha fazla küçültmek mümkün olmayacak ya kuantum fiziğinde yeni keşifler yapılacak ya da başka başka bir çözüm üretilecek. NVIDIA bunun farkında olduğundan artık yapay zeka ile sahte kareler üretmeye çalışıyor.

Update;

Ufak bir araştırma ile bu söylentiyi çürütüyorum.
7900 GRE ile 5080 arasında Cyberpunk'ta %165 gibi bir fark var, 9700XT'de ise bu %148, yani 5070 Ti ile eşit gibi görünüyor.

AMD istese rakip çıkartabilir ancak çıkartmaması daha iyi, daha ucuza eşit güçte ve iyi teknolojisi olan kartlar üretecekler, ilerleyen zamanda daha güçlü GPU'lar üretmeye devam ederler belki.

Zaten AMD kendi açıklamıştı üst düzek ekran kartı çıkartmayacaklarını bu demek oluyor ki 5090 ve 5080 ile rakip olacak bir kart düşünmüyorlar. 5070 Ti ile yarışabilecek ve fiyatı uygun bir kart gelirse o zaman AMD için yeniden kartlar dağıtılmış olur.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı