Sözel 70 bin, EA 325 bin ile ne yazılabilir?

sprtcras

Decapat
Daha fazla  
Merhaba. Anadolu lisesi çıkışlıyım. 20 yaşındayım. 2022'de sıralama çok kötüydü, mezuna kal falan derken işe girdim okulu saldım 23'te sınava dahi girmedim. Bu yıl sınava 2 ay kala dedim kendi kendime ben n'apıyorum? İşten çıktım direkt TYT bilgileri tazele AYT ezberle derken bu süre zarfında bu sıralama geldi, iyi değil farkındayım ama ne yazılabilir? Yaşım geçiyor sınava gelecek yıl giremem. Gitmem gerekiyor yani bu yıl.

Sözelde eğitim fakültelerinden ÇOMÜ Sosyal Bilgiler Öğretmenliği, Atatürk Üni. Coğrafya Öğretmenliği, Van Tarih Öğr.; Edebiyat Fakültelerinden Türk Dili ve Edebiyatı, Tarih, Coğrafya gibi bölümler gelirken EA'da ise İktisat, İşletme, Maliye, Havacılık Yönetimi, Sosyal Hizmet ve 2 yerde YBS geliyor.

En mantıklı tercih ne olabilir? Çevremdekiler öğretmenliği asla önermezken diğer fen-edebiyat fakültesini de boş olarak görüyor. Yardımcı olur musunuz bir çıkmaza girdim. Benim:

1722080702524.png

Hocam coğrafya, tarih, edebiyat gibi bölümler çok ciddi işsizliğe yol açıyor. Devlette tutan YBS'lere veya ataması iyi olan öğretmenliklere bakabilirsiniz. Gastronomiye ilginiz varsa ona da bakın. İnsan kaynakları bölümünü de araştırabilirsiniz her şirkette var sonuçta. Aynı zamanda bence polisliğe de başvurun. Ataması iyi olan 2 yıllıklar var örneğin: Evde hasta bakımı, ağız ve diş sağlığı ve sivil savunma ve itfaiyeciliğe de bakabilirsiniz ilginiz varsa. İtfaiyecilikte yine KPSS'ye hazırlanmanız gerecek. Geçme puanı 70'ti en son günümüzde bilmiyorum.

Hocam coğrafya, tarih, edebiyat gibi bölümler çok ciddi işsizliğe yol açıyor. Devlette tutan YBS'lere veya ataması iyi olan öğretmenliklere bakabilirsiniz. Gastronomiye ilginiz varsa ona da bakın. İnsan kaynakları bölümünü de araştırabilirsiniz her şirkette var sonuçta. Aynı zamanda bence polisliğe de başvurun. Ataması iyi olan 2 yıllıklar var örneğin: Evde hasta bakımı, ağız ve diş sağlığı ve sivil savunma ve itfaiyeciliğe de bakabilirsiniz ilginiz varsa. İtfaiyecilikte yine KPSS'ye hazırlanmanız gerecek. Geçme puanı 70'ti en son günümüzde bilmiyorum.
Fen-Edebiyat fakültesini aynen öyle kimse önermiyor hocam. Eğitim fakülteleri yine ona nazaran bir şansın var. Ama öğretmenliğin her alanında da çok mezunu var sonra pişman olur muyum bilmiyorum. Matematik öğretmenliğinde bile bildiğim kadarıyla her yıl binlerce mezun var ve atamalar malum. Yoksa ben de öğretmenlik okumak istiyorum. Ama gastronomiye ilgim yok yemek işlerini sevmem.

Polislik için parkur testi falan ben hiçbir kursa gitmedim hocam geç kalmadım mı onun için? KPSS mevzusuna gelince ben 2022’de öylesine girdiğim ortaöğretim KPSS’sinde 79 puan almıştım, geçen yıl adalet bakanlığı alımında mübaşirlik için az geldi puan ve mülakata çağrılmadım bile. İtfaiye olmak için o önlisansı okumak mı gerekiyor ki? Puanı azsa böyle iyiymiş

Evet hocam, itfaiyeci olmak için ön lisans okuyorsunuz ve KPSS'ye giriyorsunuz. Yine de atama için kaç KPSS puanı gerekiyor ona tekrar bakmak lazım hocam. Polislikte sırf parkur için eğitim veren kurslar var hocam, düşünürseniz katılabilirrsiniz. İllaha ki vardır şehrinizde. Öğretmen olmak istiyorsanız okul öncesi öğretmenliği, özel eğitim öğretmenliği gibi bölümler var. Detay için bu arkadaşın videosunu izleyebilirsiniz.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Merhaba. Anadolu lisesi çıkışlıyım. 20 yaşındayım. 2022'de sıralama çok kötüydü, mezuna kal falan derken işe girdim okulu saldım 23'te sınava dahi girmedim. Bu yıl sınava 2 ay kala dedim kendi kendime ben n'apıyorum? İşten çıktım direkt TYT bilgileri tazele AYT ezberle derken bu süre zarfında bu sıralama geldi, iyi değil farkındayım ama ne yazılabilir? Yaşım geçiyor sınava gelecek yıl giremem. Gitmem gerekiyor yani bu yıl.

Sözelde eğitim fakültelerinden çomü sosyal bilgiler öğretmenliği, Atatürk üniversite. Coğrafya öğretmenliği, Van tarih öğr. Edebiyat fakültelerinden Türk dili ve edebiyatı, tarih, coğrafya gibi bölümler gelirken EA'da ise iktisat, işletme, maliye, havacılık yönetimi, sosyal hizmet ve 2 yerde YBS geliyor.

En mantıklı tercih ne olabilir? Çevremdekiler öğretmenliği asla önermezken diğer fen-edebiyat fakültesini de boş olarak görüyor. Yardımcı olur musunuz bir çıkmaza girdim. Benim:

Eki Görüntüle 2265606

Hocam aynı puanı yapmışız çok kararsızım bende mat çok iyi değil tercih süresi az.

Mat berbat hocam. TYT 10 net garantili kitap çözdüm o süre zarfında işe yaramadı. Ne yazmayı düşünüyorsunuz?

Hocam kitaplar pazarlama tekniği iş kafada bitiyor bir de gaza gelip alınca boş hava oluyor. Havacılık, turizm işletmeciliği tarzı bir bölüm düşünüyorum ama oradaki matlar beni zorlar mı bilmiyorum sözel bölüm seçsem doğru düzgün bölüm yok.

Hocam kitaplar pazarlama tekniği iş kafada bitiyor bir de gaza gelip alınca boş hava oluyor. Havacılık, turizm işletmeciliği tarzı bir bölüm düşünüyorum ama oradaki matlar beni zorlar mı bilmiyorum sözel bölüm seçsem doğru düzgün bölüm yok.
Hocam çıkmaza girdim ben de ne yazacağım bilmiyorum o bölümler birisi tarafından mı önerildi size acaba?

Yok hocam bu bölümler aklımda vardı zaten ama bende çıkmaza girdim mezundum zaten yine mezuna kalsam daha iyi yapamam mat yok zaten kesin gitmem lazım bana göre bir bölüme.
Hocam siz de konu açsanız belki önerir forumdakiler ben de önüme gelene soruyorum kaldım bir çıkmazda

Technopat Haberler

Geri
Yukarı