Sözel ve EA alanlarından üniversite/bölüm tavsiyeleri

ThaNaS

Femtopat
Daha fazla  
Herkese selam öncelikle, konuya girmeden bilmenizi isterim ki yoğun bir tercih dönemindeyim ve kararsızlıklarla boğuşuyorum, her yere bakıyorum, araştırıyorum, 3.kişilere danışıyorum tanıdığım. Fakat hala ikilemden kurtulamadım.

Konu şudur ki, sınava hem sözel hem de EA bölümlerinden girdim (ikisini de çözdüm yani):
  • Sözel 3.500 civarı,
  • EA 140k cıvarı geldi.

Sözel bölümünden tarih istiyordum dönem başından beri ve olası gelebilecek 2 tercih var zaten: ODTÜ tarih ve ibn haldun tarih. İkisi de avantajları, dezavantajları olan üniversiteler ama ikisi de güzeldir, yurt dışı bağlantıları yüksek okullar.

Diğer tercihim EA yönetim bilişim sistemleri (yazılım+işletme, önü açık ve herkesin tavsiye etttiği bölüm.)

Sıralamayla gelebilecek üniversiteler: Bursa uludağ, pamukkale, Akdeniz, belki Sakarya ve türevleri üniversiteler.

İkisi de ilgi alanım, belki çok ters alanlar olarak görülebilir ama bir yandan osmanlı türkçesi öğrenirken bir yandan Python araştırarak geçirdim bu yaz. İki bölümü de seviyorum yani,

Tavsiyelere, yardımlara ve danışmalara tamamen açığım. İstediğinizi yazabilirsiniz. İnanın o kadar arada kaldım ki...

Kötü bölümden kastım tarihin iş imkanı olarak diğer bölüme göre daha az olması.

Mezuna kalıp daha iyi bir EA sıralaması yapmayı düşündünüz mü?

Sene kaybı yaşamaktan biraz korkuyorum ve mat-2 çalışmaktan zerre hazzetmiyorum.
Yani sıralamam cidden benzer gelecek ve YBS revaçta olan bir bölüm olduğu için sıralamanın azalacağı belirgin. Bu yüzden bu sene girmek şart gibi duruyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı