Sözel ve eşit ağırlıktan bölüm önerisi

İktisat gibi İİBF bölümlerinden kamu personeli alımları daha çok oluyor diye duymuştum. Bu sıralamalarda iktisat okursam kolayca memur olabilir miyim? Memur olamasam bile kendimi atabileceğim bir yer olur mu? Edebiyat öğretmenliği gibi sözel eğitim fakültelerine mi yöneleyim?
İİBF kamu atamaları çok ama GUY ve müfettiş yardımcılığı gibi kaliteli kadroların sınavında İktisat, Maliye, Hukuk ve Muhasebe soruyorlar. Bu dördünü de 4 senelik eğitim hayatında doğru düzgün göremiyorsun zaten.

İyi atamalardan biraz daha düşük atamalar var. Yani düz memur atamaları. Bunlara da herhangi bir 4 yıllık bölüm okuyarak girebilirsin.

Hatta bence hiç okumayıp KPSS Ortaöğretim ile Hizmetli veya Güvenlik gibi şeyler olmak daha mantıklı. Hem 4 seneni boşuna heba etmemiş olursun hem de düz memur ile hemen hemen aynı maaşı alırsın.

Son düzenleme:
YBS için Akdeniz Üniversitesi nasıldır hocam. Gazi için çalışıyorum fakat YBS çok yığılacak bu sene tahminim gazi 15k ya falan çekebilir.

Akdeniz YBS için adını en çok duyurmuş üniversitelerden birisi hocam, elbette önerilir. Benim çalıştığım şirkette de var Akdeniz YBS mezunu, ben de yazılım mühendisiyim.

Akdeniz YBS için adını en çok duyurmuş üniversitelerden birisi hocam, elbette önerilir. Benim çalıştığım şirkette de var Akdeniz YBS mezunu, ben de yazılım mühendisiyim.

Hocam bu işlerde bilginiz varsa ben siber güvenliğe yönelmek istiyorum tavsiye eder misiniz? Ve iş dünyasına atılmak için ne yapmam gerek. Yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler.

Hocam bu işlerde bilginiz varsa ben siber güvenliğe yönelmek istiyorum tavsiye eder misiniz? Ve iş dünyasına atılmak için ne yapmam gerek. Yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler.

YBS mezunu olarak IT sektöründeki tüm pozisyonlarda iş bulabilirsiniz, elbette siber güvenlik uzmanı olan YBS mezunları da var. Bunun için nasıl ilerlemeniz gerektiğini anlatan birçok roadmap var, YBS bölümünü okurken de bu alana uygun teknik seçmeli dersler alabilirsiniz. Özetle, tavsiye ederim. Hatta LinkendIn üzerinden Siber Güvenlik Uzmanı olarak çalışan YBS mezunları ile konuşursan daha faydalı olabilir, ben Back-End Developer olarak çalışıyorum.

YBS mezunu olarak ıt sektöründeki tüm pozisyonlarda iş bulabilirsiniz, elbette siber güvenlik uzmanı olan YBS mezunları da var. Bunun için nasıl ilerlemeniz gerektiğini anlatan birçok roadmap var, YBS bölümünü okurken de bu alana uygun teknik seçmeli dersler alabilirsiniz. Özetle, tavsiye ederim. Hatta linkendın üzerinden siber güvenlik uzmanı olarak çalışan YBS mezunları ile konuşursan daha faydalı olabilir, ben Back-End developer olarak çalışıyorum.

Çok sevmem bunu sormayı ama maaş aralıkları nedir?
Tam maaşınızı söylemenize gerek yok yani yeterince kazançlı bir meslek mi?

Çok sevmem bunu sormayı ama maaş aralıkları nedir?
Tam maaşınızı söylemenize gerek yok yani yeterince kazançlı bir meslek mi?

Yazılım sektöründe kazanç tecrübeye göre çok değişir. Senior bir yazılımcı ile junior bir yazılımcı arasında ciddi bir maaş farkı vardır. Yeni mezun için ortalama bir kazanç, 5 sene üstü tecrübeli bir yazılımcı için yüksek diyebiliriz. 2025 için junior bir yazılımcı ortalama 35-40k, 5 yıl tecrübeli bir senior da ortalama 80-100k arası kazanıyor. Tabiki bu şirkete göre de değişebiliyor, ben ortalamayı baz alıyorum. 10 yıl üstü bir yazılımcı özellikle team lead, yazılım mimarlığı gibi pozisyonlarda 150-200k arası kazanıyor. Yani bu maaş durumu kaç yıl tecrübeli olduğunuza göre çok değişen bir durum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı