Sözelde 500 sıralama ile bölüm önerisi

Türk Dili ve Edebiyatı bölümünü tavsiye etmem. Gerçi eski Türk dilleri ve Arapça bazlı diller ilgi alanındaysa kolayca okuyabilirsin. Onun haricinde birçok insan ne güzel roman, şiir okuyacağım diye bölüme gelip kafayı yiyip geri dönüyor. Bölümde çok sayıda Osmanlı Türkçesi dersi oluyor, insan bir yerden sonra zıvanadan çıkıyor. O yüzden üzücü biçimde tavsiye edemiyorum. Gerçi üniversitelerin bağlı oldukları ekole göre de değişebiliyor müfredatları ama nihayetinde eski Türk dilleri insana durmadan ben bunları neden görüyorum ki sorusunu sorduruyor. Sonuçta çoğu ölü diller ve insana hiçbir şey katmıyorlar. Günümüz Türkçesinden daha çok Arap alfabesini kullanan eski Türk dillerine yoğunlaşılıyor. Hadi dil derslerini geçtim diyorsunuz edebiyat derslerinde de yine 13. yüzyıllar, 15. yüzyıllar derken koca dört yıl Arap alfabesiyle geçip gidiyor. Kısacası eski edebiyat sizin için sorun olmayacaksa tercih edilebilir bir bölüm. Ama Tanzimat döneminden itibaren günümüz edebiyatını öğrenme niyetindeyseniz kesinlikle hayal kırıklığı.

Hocam ilk 498 le kapatmış bence olabilir ve 500'e giren insanlarla aynı sınıfta olacaksın bence okulda diğer baba parasıyla okuyanlarla takılmazsan zaten çok çok başarılı olup mutlu olabilir ya da Boğaziçi veyahut ODTÜ tarih düşünebilirsiniz bence ODTÜ'den daha kolay yurt dışında imkan bulabilirsiniz.
@470588 Sağolun hocam, düşüneceğim dediklerinizi.

Türk Dili ve Edebiyatı bölümünü tavsiye etmem. Gerçi eski Türk dilleri ve Arapça bazlı diller ilgi alanındaysa kolayca okuyabilirsin. Onun haricinde birçok insan ne güzel roman, şiir okuyacağım diye bölüme gelip kafayı yiyip geri dönüyor. Bölümde çok sayıda Osmanlı Türkçesi dersi oluyor, insan bir yerden sonra zıvanadan çıkıyor. O yüzden üzücü biçimde tavsiye edemiyorum. Gerçi üniversitelerin bağlı oldukları ekole göre de değişebiliyor müfredatları ama nihayetinde eski Türk dilleri insana durmadan ben bunları neden görüyorum ki sorusunu sorduruyor. Sonuçta çoğu ölü diller ve insana hiçbir şey katmıyorlar. Günümüz Türkçesinden daha çok Arap alfabesini kullanan eski Türk dillerine yoğunlaşılıyor. Hadi dil derslerini geçtim diyorsunuz edebiyat derslerinde de yine 13. yüzyıllar, 15. yüzyıllar derken koca dört yıl Arap alfabesiyle geçip gidiyor. Kısacası eski edebiyat sizin için sorun olmayacaksa tercih edilebilir bir bölüm. Ama Tanzimat döneminden itibaren günümüz edebiyatını öğrenme niyetindeyseniz kesinlikle hayal kırıklığı.
@konrad_k Eskiden Osmanlı Türkçesine çok ilgim vardı hocam, kendi kendime biraz öğrenmiştim hatta, karmaşık olmayan metinleri okuyabiliyordum. Ama şu an özellikle Osmanlı döneminden çok usandım, artık Fransız İhtilali sonrasını kapsayan yakın çağ ilgimi çekiyor, sonuçta klasik Osmanlı döneminden günümüze çok şey değişti ve o dönemki uygulamaların neredeyse birçoğu günümüzde artık yok veya bir anlam ifade etmiyor. Dünya çok değişti o zamandan bu yana. Hatta bu yüzden özellikle tarih okumak manasız geliyor, tarihte zaten her insanın ilgisini çeken birkaç olay olur ve onunla ilgilenir, kimse komple geçmişten bugüne ne yaşandığına kafa patlatmayı istemez, ilgisini çekmeyen olaylar veya dönemler sıkıcı gelir. Tarihi bırakanlar da sanırım bu yüzden bırakıyorlar genelde.

Pardon çok yanlışım var. Kusura bakmayın.
Estağfurullah hocam. Eskiden bu bölümler sanırım sözelmiş, sonradan eşit ağırlığa kaydırılmış. Günümüzde felsefe de dahil olmak üzere genelde bu bölümlere sözel yakıştırması yaparlar. Bu bölümler istatistik gibi dersleri içerdiğinden sanırım eşit ağırlıkta daha kabul görüyor ve bu yüzden şu an eşit ağırlıkta bulunuyorlar.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı