Kardeşim yaşın daha genç, seni çok iyi anladığımı bilmeni istiyorum öncelikle. Yani bu tür düşüncelere bir tek sen sahip olmadın bir tek, herkes en az bir kere bu tür şeyler düşünmüştür. Kimisi aman deyip yoluna devam etti kimisi hala düşünüyor, bir düşünceye çok takılı kalmaman lazım yoksa hayatına yön verir. Bunun ismi obsesif düşüncedir ve bu bir hastalıktır, hangi doktora gittin bilmiyorum ama herşeyi tam anlatmadığına eminim çünkü anlatmış olsan sana anti depresan tedavisi verirdi.
Senin şuan yapman gereken tek şey hayatına bir anlam katmak, öyle askerde öldüm herşey bitti ile olmuyor bu iş. Madem kendine değer vermiyorsun o zaman başka insanlara faydan dokunsun, git çalış et durumu olmayana, yardıma ihtiyacı olana yardım et. Şuan şöyle bir dur bir nefes al, aynanın karşısına geçip kendine şöyle i uzunca ve güzelce bak 30 dakika boyunca başka birşey ile ilgilenmeden. Kendine şu soruyu sor; 16 yaşındayım ve hayatım şuan böyle, peki önümüzde ki 4 yıl içerisinde de böyle olmasını istiyor muyum? Yada geri kalan ömrümde?
Yakınımda senin gibi biri daha vardı böyle intihara meyilli, ırakta ve suriyede görev yaptı sonra bir kızla tanıştı ve askerliği bırakıp açıktan üniversite bitirdi ve kendine dükkan açıp kızla nişanlandı. Demem o ki sen şuan mantıklı düşünmüyorsun, senin şuan tedaviye ihtiyacın var. Ben sana tedaviye ihtiyacın var dediğimde sen delisin veya kafan gidik demiyorum ama ruh halin hiç iyi değil ve bunun sebebi yaşadığın tramva ve depresyon. İnsan beyni bu tür şeylere uzun süre maruz kaldığı zaman beyinde ki kimyasallar bozuluyor, beyin yeteri kadar mutluluk hormonu üretmiyor ve hatta stres hormonu tavan seviyeye ulaşıyor. Bu bilgileri öyle sallamıyorum haberin olsun, dediğim gibi hepimiz en az bir defa orada olduk. Kısacası sen şuan kendinde değilsin aslan, yaşın daha çok genç ve geç olmadan doktor önerisi ile 2 yıl ilaç tedavisi olup hayatına devam etmen lazım.
Ailen senin hayatında sonuna kadar olmayacak ve buna ablaların dahil, senin kendi aileni kurman lazım bu sayede istediğin şeye sahip olabilirsin.