Sözleşmeli er olunsa ön safhalara gidilebilir mi?

Kullandığımı söylemek istememiştim ama 8 ay boyunca 4-5 tane ilaç kullanmıştım, daha sonrasında kendim bıraktım. Bu konu ile ilgili de zaten notlarım kısmında bir şey yazmıştım:
“Verilen ilaçların da bir işe yarayacağını asla düşünmedim. insanın beynini bir ilaç nasıl susturabilir? susturamaz. evet bir süre iyi hissettirebilir ama düşünceleri öylece atamaz, insan zaten ilaçları almadan önce intihar düşüncelerine kapıldıysa özü bu’dur ilaçla veya ilaçsız bu düşünceleri kendisiyle beraber taşır, ve insan eğer özünü hatırlıyorsa hâlâ intihar etme gibi bir ihtimali vardır.”

O öyle değil işte, o verilen ilaçlar minimum 2 sene kullanılıyor. Anne karnından o düşünceler ile çıkmadın sonuçta, zamanla istemeden beynine yerleşti. Temiz bir a4 sayfasına karalama yapmışlar bildiğin, ilaç yardımı ile sayfayı geri temizlemen lazım. O ilaçları düzenli kullandıktan sonra ve zamanı gelip bıraktığında kendine diyeceksin ki ben bunları mı kafaya taktım? Biraz relax ol adamım. Az dişini sık ve sabret, hayatında bir amaç bul ve inan ki bunlar geçecek, imkansız olsa yazmam zaten. Bu sadece ilaç ile olacak birşey değil ama bilgin olsun, kendine bir uğraş bulman lazım, her gün enerjini harcayıp düşünemeyecek duruma gelmen lazım, kendini sevmen lazım. Az büyük düşün, küçük küçük icraatler ile başla.

Bu düşünceler aklından çıkacak demiyorum bu arada ama onlara karşı vurdum duymaz olacaksın, ileride fark edeceksin ki kötü düşüncelerin aklına gelmelerinin hiçbir anlamı yok.

Her şey için gerçekten teşekkürler. Peki sözleşmeli er neden tercih edilmiyor? Onlara intihar eden adamlar dediklerini duymuştum.

Bu psikolojiden senin kendini çıkartman gerekiyor çünkü sana kendinden başkası yardım edemez. Önce senin istemen lazım. Hayatın güzelliklerine odaklan. Özünde güzel bir gelecek hayal et bak ablan kardeşlerin başarmış sen neden başaramayacaksın. En güzel yıllarını neden böyle geçiresin. Senin kıymetini bilememiş annen baban, sen de kendi kıymetini değerini bilmek istemiyorsan başkası hiç bilmez. Başkasının senin degerını bılmeyecegı işleri mesleklerin altına girme. Sana şunu söylemek istiyorum. Sen başkalarının yardımı olmadan da hayatı başarabılecek bir insansın. Allah sana bu dertleri vermiş üstesinden gelmişsin yine geleceksin. 16 yaş daha yolun başı. Sana meslek öneremem ancak can her şeyden kıymetlidir. Canının acısını bir sen bilirsin o yüzden canının kıymetini bil ve ona göre düşün taşın, aklı başında olan birine benziyorsun. derslerin güzelse başarılı isen büyük düşün. sen elinden geleni yap sonrasını ALLAHA bırak. hadi bakalım karamsar olmak yok. çokta düşünme yorma güzel yüregini

Basit düşünüyorsun. Sözleşmeli er olsan ne olacak. Olabiliyorsan oku en üst mevkide olsun gönlün. 20 yasında önce bır askere git o egitimi mantıgı gör yaşa. Askerlik bitiminde komutanınla konuşursun sözleşmeli er olmak istedigini belirtirsin sınava girersin olursun. Önce askeri egitimi bir yaşa gör

Son düzenleme:
Discord gelirsen sana yardımcı olabilirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…