Sözleşmem bitiyor, daha iyi bir internet hizmeti için ne yapabilirim?

Oğuz Yalçın

Megapat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Merhaba, Eylül ayında T. Telekom ile olan internet sözleşmem sona erecek. Şu an 66TL karşılığında 16Mbit'e kadar ibareli, limitsiz internet alıyorum. İnternet ile alakalı bazı sıkıntılarım var. Bu konuyu açarak yeni sözleşme imzalamadan önce en iyi seçeneği belirlemek istiyorum.

Birinci sorun Telekom'un bir türlü fiber altyapı getirmemesi. Geçmiş yıllarda 3 kez, geçen ay ise 1 kez başvuru yaptım. Hep mevzu geçiştiriliyor, ne bir tarih veriliyor ne de başka bir bilgi. Yani en azından istiyorum ki 1 sene içinde gelir, şu zaman gelir gibi bir bilgi verilsin. Haritayı da paylaşıyorum ki mevzuyu anlayın.

Üstte turuncu kare içinde ki evde oturuyorum. 5'li sitede 40'ar daireden 200 daire mevcut. Altyapı sorgusu yapınca bu lokasyonda alabileceğim maksimum hızın 13 Mbit olduğu iddia ediliyor. Haritadan devam ediyorum, kırmızı noktalı iki binadan tekli olan bina 150 metre, çiftli olan(çatısı yeşil görünen) 50 metre uzaklıkta. Mavi noktada ise devlet hastanesi var. Tüm bu noktalarda fiber altyapı sağlanıyor. Kısacası 9 site, 1 hastane var. Hepsinde fiber altyapı verilirken biz bir türlü alamıyoruz. Haritanın en altında görünen noktada ise trafo olduğunu düşünüyorum. Kabaca 500-600 metre bir uzaklık var.

Şimdi geçiyorum ikinci soruna. Hız testi yaptığımda aldığım sonuçlara bakın. 6.1 Mbps :) müşteri hizmetlerini arıyorum, anında suçu trafoya olan uzaklığa atıyorlar. E daha önce aynı lokasyonda daha 12 Mbps hız aldım diyorum, bu sefer kem küm etmeye başlıyorlar :) durum bundan ibaret. Aldığım hız ortada, lokasyon bilgileri ortada, hat değerlerini de ekledim.

Konuyla alakalı her türlü öneriyi bekliyorum.

Dosya Ekleri

• 1.png
    1.png
    378,8 KB · Görüntüleme: 89
  • 2.png
    2.png
    18,9 KB · Görüntüleme: 93
  • 3.png
    3.png
    8,1 KB · Görüntüleme: 93
TT diye kısaltılan firma yıllarca bana 7 mbit civarında bir hızı fahiş fiyatlara verdi. Üstelik kota vs. diye sürekli hızımı 4mbit civarına düşürdü. Yıllar sonra bir gün bir anda hızım 1 mbitin altına düştü. Bir ay civarı uğraştım eviniz kutuya çok uzak dediler. Sanırım birisi evimi temelinden kesip kutunun daha uzağına taşımış bundan benim haberim yok tabii. Sonuç olarak sözleşmeyi iptal edip kablonete geçtim. Çok şükür şuanda aşırı derece memnunum. 100 mbite kadar internet verebiliriz dediler. Doğum günüm olduğu zaman 100 mbite çıkartıyorlar hızı ve test yaptığımda gerçekten 100 mbit internet alabiliyorum. TT 16 mbit veririz dediği halde bir kez bile sekizin üstünde hız veremedi yıllarca. 24 mbit tamamen sınırsız paketi ve televizyonu 70 liraya alıyorum. TT'nin paketlerine göre son derece iyi fiyat. Üstelik bir sıkıntı olduğunda hiçbir ücret talep etmeden evime gelip kablolarımı falan yeniliyorlar. TT denen firma eve gelip kontrol yapmak için ekstra para ver bize diyor. Tamam vereyim diyorum ekibini göndermiyor. Kısacası bu ülkede kesinlikle tavsiye edebileceğim ve tavsiye isteyen herkese büyük bir heyecanla anlattığım tek firma kablonet. Kesinlikle yaşadığınız bölge için araştırıp değerlendirmenizi tavsiye ederim.

Bence 2 seçeneğiniz var.

Türk Telekom'un Bölge Müdürlüklerine gidip başvuru yapın. Getirirler getirirler getirirlerse yeni bir pakete geçeceksiniz zaten.

Eğer Getirmezlerse 66 TL fiyata 16 Mbps iyi. Eğer aynı fiyattan sunarlarsa devam edin. Eğer paketi yeniledikten sonra altyapı gelirse Türknet gibi firmalar Cayma bedelinin bir kısmını ödüyor şansınızı deneyebilirsiniz.

Ben Millenicom kullaniyorum. Ortalama seviyede bir firma. Ve istediginiz zaman firmadan çıkabiliyorsunuz. Taahhütsüz uygun paketleri var. Bir soru olsa 1 ay sonra baska bir servise geçebilirim. Dıgerleri seni kelepçeliyor vs. Bu çok can sıkıcı bir durum.

Galaksinet ve netspeed nasıl, bilgisi olan var mı?
TT diye kısaltılan firma yıllarca bana 7 mbit civarında bir hızı fahiş fiyatlara verdi. Üstelik kota vs. diye sürekli hızımı 4mbit civarına düşürdü. Yıllar sonra bir gün bir anda hızım 1 mbitin altına düştü. Bir ay civarı uğraştım eviniz kutuya çok uzak dediler. Sanırım birisi evimi temelinden kesip kutunun daha uzağına taşımış bundan benim haberim yok tabii. Sonuç olarak sözleşmeyi iptal edip kablonete geçtim. Çok şükür şuanda aşırı derece memnunum. 100 mbite kadar internet verebiliriz dediler. Doğum günüm olduğu zaman 100 mbite çıkartıyorlar hızı ve test yaptığımda gerçekten 100 mbit internet alabiliyorum. TT 16 mbit veririz dediği halde bir kez bile sekizin üstünde hız veremedi yıllarca. 24 mbit tamamen sınırsız paketi ve televizyonu 70 liraya alıyorum. TT'nin paketlerine göre son derece iyi fiyat. Üstelik bir sıkıntı olduğunda hiçbir ücret talep etmeden evime gelip kablolarımı falan yeniliyorlar. TT denen firma eve gelip kontrol yapmak için ekstra para ver bize diyor. Tamam vereyim diyorum ekibini göndermiyor. Kısacası bu ülkede kesinlikle tavsiye edebileceğim ve tavsiye isteyen herkese büyük bir heyecanla anlattığım tek firma kablonet. Kesinlikle yaşadığınız bölge için araştırıp değerlendirmenizi tavsiye ederim.

Bu firma için herhangi bir altyapı gerekiyor mu?

Maalesef bölgede Türksat yok, eğer olsa emin olun geçen sene geçerdim. Ek olarak TV'de alırdım üstelik. Onlara mail atmıştım geçen sene ama bölgenizde hizmet vermiyoruz demişlerdi. Yoksa geçebileceğim bir firma.

Bence 2 seçeneğiniz var.

Türk Telekom'un Bölge Müdürlüklerine gidip başvuru yapın. Getirirler getirirler getirirlerse yeni bir pakete geçeceksiniz zaten.

Eğer Getirmezlerse 66 TL fiyata 16 Mbps iyi. Eğer aynı fiyattan sunarlarsa devam edin. Eğer paketi yeniledikten sonra altyapı gelirse Türknet gibi firmalar Cayma bedelinin bir kısmını ödüyor şansınızı deneyebilirsiniz.

Yeni sözleşme için henüz bayiye gitmedim ama internette ilk 12 ay için 66, ikinci 12 ay için 76 lira istediği bir paket var gibi. Zaten altyapı getirseler paket değişikliği yapacağım. Ama şuan yapmamın bir anlamı olmuyor.

Size başka bir sağlayıcı önerebilir miyim?

Konunun amacı öneri, farklı fikirleri değerlendirmek zaten. :) Mevcut şartlarda en iyi seçeneğe ulaşmayı deniyorum.

Ben Millenicom kullaniyorum. Ortalama seviyede bir firma. Ve istediginiz zaman firmadan çıkabiliyorsunuz. Taahhütsüz uygun paketleri var. Bir soru olsa 1 ay sonra baska bir servise geçebilirim. Dıgerleri seni kelepçeliyor vs. Bu çok can sıkıcı bir durum.

Bu tarz firmalardan çekiniyorum işte, hiç birinin doğru düzgün bir iletişim kanalı olmuyor. En azından Telekom veya Kablonet gibi büyük firmalarda muhatap bulabiliyorsun.

Bu firma için herhangi bir altyapı gerekiyor mu?
Ben İzmir'de yaşıyorum. Büyük şehirlerin çoğunda kendi fiber alt yapıları var. Bildiğim kadarıyla vodafone da aynı alt yapıyla internet veriyor benim olduğum yerde. Bir firma daha olması aynı alt yapı üzerinden hizmet veren. Evlere kadar fiber kablo ile evlerin içine ise bildiğimiz anten kablosu ile geliyor.

Maalesef bölgede Türksat yok, eğer olsa emin olun geçen sene geçerdim. Ek olarak TV'de alırdım üstelik. Onlara mail atmıştım geçen sene ama bölgenizde hizmet vermiyoruz demişlerdi. Yoksa geçebileceğim bir firma.
Ankara'da olmamasına şaşırdım ve üzüldüm. Umarım sizi üzmeyecek bir sağlayıcı bulabilirsiniz.

Ben İzmir'de yaşıyorum. Büyük şehirlerin çoğunda kendi fiber alt yapıları var. Bildiğim kadarıyla vodafone da aynı alt yapıyla internet veriyor benim olduğum yerde. Bir firma daha olması aynı alt yapı üzerinden hizmet veren. Evlere kadar fiber kablo ile evlerin içine ise bildiğimiz anten kablosu ile geliyor.

Ankara'da olmamasına şaşırdım ve üzüldüm. Umarım sizi üzmeyecek bir sağlayıcı bulabilirsiniz.

İnternetten fiber altyapısı sorgulatmamız yeterli değil mi?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı