Sözleşmem bitiyor, daha iyi bir internet hizmeti için ne yapabilirim?

Size başka bir sağlayıcı önerebilir miyim?
Ben Millenicom kullaniyorum. Ortalama seviyede bir firma. Ve istediginiz zaman firmadan çıkabiliyorsunuz. Taahhütsüz uygun paketleri var. Bir soru olsa 1 ay sonra baska bir servise geçebilirim. Dıgerleri seni kelepçeliyor vs. Bu çok can sıkıcı bir durum.
Ben İzmir'de yaşıyorum. Büyük şehirlerin çoğunda kendi fiber alt yapıları var. Bildiğim kadarıyla vodafone da aynı alt yapıyla internet veriyor benim olduğum yerde. Bir firma daha olması aynı alt yapı üzerinden hizmet veren. Evlere kadar fiber kablo ile evlerin içine ise bildiğimiz anten kablosu ile geliyor.

Ankara'da olmamasına şaşırdım ve üzüldüm. Umarım sizi üzmeyecek bir sağlayıcı bulabilirsiniz.

Ankara'da var ama benim bulunduğum ilçede yok :) Umarım bir çıkar yol bulurum.

🔁 Güncelleme 26.08.2020

Sözleşmem Eylül 6'da biteceği için yeni kampanya arayışım devam ediyor. Türknet, Millenicom ve Netspeed'i müşteri hizmetlerinin kalitesizliği ve Telekom alt yapısı kullanmaları sebebiyle almamaya karar verdim, Superonline'da da fiyatlar yüksek... Bu yüzden istemeyerek de olsa Telekom ile devam edeceğim. Şuan iki kampanya arasındayım. Bir diğerini de müşteri hizmetleri yetkilisi önerdi.

Hattımın 13-15 Mbps arası bir hızı desteklediğini biliyorum. Bu yüzden 16 Mbps'e kadar yeni bir sözleşme yapmak istiyorum ama şuan bile 6-7 Mbps üzerinde hız vermiyorlar, hatta bant genişliğini sınırladıklarını düşünüyorum. İkinci görsele bakacak olursanız, 8 Mbps'e kadar olan kampanyalı paket fiyatı 69.90 TL. Yani, ödediğin kadarını kullan diyerek bunu yapmış olabilirler mi? Bunlardan her şey beklenir, o yüzden bu ihtimali de düşünerek şunu hesap ediyorum. Yeni ücretler üzerinden yeni sözleşme yaparsam, mesela 12 Mbps'e kadar olan bir paket alırsam acaba karşılığını verirler mi? Onu da bilemiyorum. Her neyse, aşağıda üç farklı kampanya var. İlk ikisi benim tercih ettiklerim, üçüncü ise müşteri hizmetlerinin sürekli tavsiye ettiği kampanya.

1- Evde Sınırsız İnternet Kampanyası

Bu benim birinci tercihim, önce 12 Mbps ile başlayıp gerekirse sonra 16 Mbps'e kadar olan pakete geçerim diye düşündüm. Hatta 8 Mbps'e kadar olan paketi bile alabilirim, yukarıda da belirttiğim gibi zaten 6-7 Mbps üstünde hız vermiyorlar. Fakat müşteri hizmetleri yetkilisi görselde ki fiyatlara 4-5 lira daha ekliyor.

2.png

2- Doya Doya İnternet Kampanyası

Bu ikinci seçenek, yıl bazında birinci pakete göre daha pahalıya geliyor. Çok da bir fark yok.

1.png

3- Keyifli İnternet Kampanyası

Bu da ne zaman arasam müşteri hizmetlerinin önerdiği kampanya, aylık 300 GB üzerinde kullanım yaptığım için mutlaka limitsiz istiyorum. O da diğer paketlere göre 5 lira fark ediyor.

3.png

Görmüş olduğunuz gibi, ülkenin internet alt yapısı genel olarak tek bir firmanın tekelinde olduğu için böyle kalıyorsunuz. Elinizde farklı bir seçenek olmuyor, evet belki Türknet, Millenicom, Netspeed ve Superonline var fakat hiç birinin Telekom gibi altyapısı ve hizmet kalitesi de olmadığı ortada. Ne yazık ki leş gibi hızlara, absürt fiyatlar ödemek zorunda kalıyoruz. Konu hakkında tavsiyeniz olursa doluşabilirsiniz. İyi forumlar.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı