NecroBit
Megapat
Daha fazla
Selamlar dostlarım. Bu zamana kadar hiç oyuncu mouse almamış biriyim. Bunu belirtmemdeki sebep kullanışlı, hafif ve sessiz mouse tiplerini tercih etmiş oluşum. Senelerce kullandığım mouse hem sessiz, hem kablosuz hem ergonomikti. Ne çok büyük, ne çok küçük tam avuç içine gelebiliyordu. Model linktedir.
www.logitech.com
Oyuncu mouse'larının gecikmeleri önlemek adına kablolu olduğunun farkındayım fakat belki bir ihtimal benim internette denk gelemediğim veya göremediğim tam aklımdaki model vardır düşüncesiyle sizlerin de tavsiyesini almak istedim. Teknoloji mağazalarındaki mouse'lara baktığımda kimisi ya çok hantal, ya oyuncak gibi hafif olmasına hafif ama küt küt, içi bomboşmuş gibi. Bu da mousepad üzerindeki kayış hissiyatını öldüren kötücül bir özellik gibi geldi bana. Benim aradığım nitelikler;
- Hafif ve mousepad zemininde yağ gibi akacak ve bu hissiyatı uzun yıllar kaybetmemeli,
- Ergonomik tasarım. hafif çukurlaşmış bir tasarım. Örneğini link olarak paylaşacağım. Ele avuca cuk oturmalı. (Genelde bu isteğe uygun modeller büyük oluyor. Benim talebim çok büyük boyutlu olmaması),
- Işıklı mışıklı olması şartı kesinlikle yoktur.
- Pek sanmıyorum ama mümkünse şayet kablosuz olmalı
- Kullandığım Asus sessiz mouse'da yan kenarlarda tutuşu sağlayan mat ve plastiği andırır yüzeyde bir süre sonra dökülmeler meydana gelmişti. tutuş hissiyatı iyiydi elde kayma yapmıyordu bu sayede fakat malzeme döküldü 1 yıl sonra kadar. Bundan daha dayanıklı yan tutuş malzemesi çok daha iyi olurdu,
- Yüksek ölçekli DPI isteğe bağlı ayarlanabilir olmalı,
- Yine olacağını pek sanmıyorum fakat sessiz olmalı. (Şart değil)
- Orta tekerlek kısmı da hafif çukur tasarımlı ve basımı hafif olmalı ki üste doğru kavisliler can yakıyor dostlarım.
- Fiyat aralığı özellikle belirtmedim. Aradığım şey konfor. Bir kere alayım, ömür boyu kullanayım hesabı.
Örnek birkaç model ve yorumlarım;
1-) Tasarımı güzel, ön kısım hafif çukurlaşmış yan kanatlar sayesinde baş ve serçe barmak boşluğa düşmüyor. (Şimdilik favorim bu gibi)
www.trendyol.com
2-) Bezer çukur tasarım bunda da mevcut fakat tavan malzemesinden kaynaklı tutuşu iyi değil gibi görünüyor sanki.
www.trendyol.com
3-) Tamamen konfor amaçlı tasarlanmış bir yapısı var gibi. Fakat hem markasından, hem fiyatından dolayı yine de F/P olarak göremediğim bir model kendisi. Sanki bir yerlerinde uzun vadede bir sıkıntı yaratabilecekmiş gibi.
www.trendyol.com
4-) Misal bu model isteklerimi karşılayacakmış gibi görünüyor fakat boyutu büyük gibi. Uç kısımlarından anlaşılıyor.
www.trendyol.com
5-) Markasına takılmayalım, bu delikli modeller olmayan "tripofobi"mi her ne kadar tetiklese de sanıyorum bu tasarımdaki amaç avuç içi terlemeyi minimuma indirme sanoyorum. Tasarım estetik açıdan hoş değil ama hafif bir model olması aynı zamanda mousepad üzerinde "acaba kayış hissiyatını da öldürüyor mu" şeklinde düşünmeme sebep oluyor.
www.trendyol.com
M330 Silent Plus Kablosuz Mouse - Sessiz Tıklamalar | Logitech
M330 Kablosuz Mouse satın alın. %90 gürültü azaltma*, doğal el duruşu tasarımı, 18 ay pil ömrü, kontrollü satır kaydırma, USB kablosuz alıcı, yüksek hassasiyetli izleme ve daha pek çok özellik sunar
Oyuncu mouse'larının gecikmeleri önlemek adına kablolu olduğunun farkındayım fakat belki bir ihtimal benim internette denk gelemediğim veya göremediğim tam aklımdaki model vardır düşüncesiyle sizlerin de tavsiyesini almak istedim. Teknoloji mağazalarındaki mouse'lara baktığımda kimisi ya çok hantal, ya oyuncak gibi hafif olmasına hafif ama küt küt, içi bomboşmuş gibi. Bu da mousepad üzerindeki kayış hissiyatını öldüren kötücül bir özellik gibi geldi bana. Benim aradığım nitelikler;
- Hafif ve mousepad zemininde yağ gibi akacak ve bu hissiyatı uzun yıllar kaybetmemeli,
- Ergonomik tasarım. hafif çukurlaşmış bir tasarım. Örneğini link olarak paylaşacağım. Ele avuca cuk oturmalı. (Genelde bu isteğe uygun modeller büyük oluyor. Benim talebim çok büyük boyutlu olmaması),
- Işıklı mışıklı olması şartı kesinlikle yoktur.
- Pek sanmıyorum ama mümkünse şayet kablosuz olmalı
- Kullandığım Asus sessiz mouse'da yan kenarlarda tutuşu sağlayan mat ve plastiği andırır yüzeyde bir süre sonra dökülmeler meydana gelmişti. tutuş hissiyatı iyiydi elde kayma yapmıyordu bu sayede fakat malzeme döküldü 1 yıl sonra kadar. Bundan daha dayanıklı yan tutuş malzemesi çok daha iyi olurdu,
- Yüksek ölçekli DPI isteğe bağlı ayarlanabilir olmalı,
- Yine olacağını pek sanmıyorum fakat sessiz olmalı. (Şart değil)
- Orta tekerlek kısmı da hafif çukur tasarımlı ve basımı hafif olmalı ki üste doğru kavisliler can yakıyor dostlarım.
- Fiyat aralığı özellikle belirtmedim. Aradığım şey konfor. Bir kere alayım, ömür boyu kullanayım hesabı.
Örnek birkaç model ve yorumlarım;
1-) Tasarımı güzel, ön kısım hafif çukurlaşmış yan kanatlar sayesinde baş ve serçe barmak boşluğa düşmüyor. (Şimdilik favorim bu gibi)
logitech G G300s 2.500 DPI Optik Kablolu Oyuncu Mouse - Siyah - Fiyatı, Yorumları
logitech G G300s 2.500 DPI Optik Kablolu Oyuncu Mouse - Siyah yorumlarını inceleyin, Trendyol'a özel indirimli fiyata satın alın.
2-) Bezer çukur tasarım bunda da mevcut fakat tavan malzemesinden kaynaklı tutuşu iyi değil gibi görünüyor sanki.
RAZER DeathAdder Essential Siyah Optik Gaming Mouse RZ0102540100R3M1 Fiyatı - Trendyol
RAZER DeathAdder Essential Siyah Optik Gaming Mouse RZ0102540100R3M1 yorumlarını inceleyin, Trendyol'a özel indirimli fiyata satın alın.
3-) Tamamen konfor amaçlı tasarlanmış bir yapısı var gibi. Fakat hem markasından, hem fiyatından dolayı yine de F/P olarak göremediğim bir model kendisi. Sanki bir yerlerinde uzun vadede bir sıkıntı yaratabilecekmiş gibi.
Gamepower Bane Mouse Oyuncu Optik USB Siyah Fiyatı, Yorumları - Trendyol
Gamepower Bane 2500DPI 7 Tuş RGB Optik Gaming Mouse yorumlarını inceleyin, Trendyol'a özel indirimli fiyata satın alın.
4-) Misal bu model isteklerimi karşılayacakmış gibi görünüyor fakat boyutu büyük gibi. Uç kısımlarından anlaşılıyor.
Rampage Smx-r27 Voyager Usb Rgb Işıklı Makrolu 7200 Dpi Gaming Oyuncu Mouse - Fiyatı, Yorumları
Rampage Smx-r27 Voyager Usb Rgb Işıklı Makrolu 7200 Dpi Gaming Oyuncu Mouse yorumlarını inceleyin, Trendyol'a özel indirimli fiyata satın alın.
5-) Markasına takılmayalım, bu delikli modeller olmayan "tripofobi"mi her ne kadar tetiklese de sanıyorum bu tasarımdaki amaç avuç içi terlemeyi minimuma indirme sanoyorum. Tasarım estetik açıdan hoş değil ama hafif bir model olması aynı zamanda mousepad üzerinde "acaba kayış hissiyatını da öldürüyor mu" şeklinde düşünmeme sebep oluyor.
Rampage Smx-r85 Gentle 6400dpi Siyah Rgb Ledli Süper Hafif Makrolu Gaming Oyuncu Mouse - Fiyatı, Yorumları
Rampage Smx-r85 Gentle 6400dpi Siyah Rgb Ledli Süper Hafif Makrolu Gaming Oyuncu Mouse yorumlarını inceleyin, Trendyol'a özel indirimli fiyata satın alın.