Soft Oyuncu Mouse

Bütçe
-

NecroBit

Megapat
Daha fazla  
Selamlar dostlarım. Bu zamana kadar hiç oyuncu mouse almamış biriyim. Bunu belirtmemdeki sebep kullanışlı, hafif ve sessiz mouse tiplerini tercih etmiş oluşum. Senelerce kullandığım mouse hem sessiz, hem kablosuz hem ergonomikti. Ne çok büyük, ne çok küçük tam avuç içine gelebiliyordu. Model linktedir.

Oyuncu mouse'larının gecikmeleri önlemek adına kablolu olduğunun farkındayım fakat belki bir ihtimal benim internette denk gelemediğim veya göremediğim tam aklımdaki model vardır düşüncesiyle sizlerin de tavsiyesini almak istedim. Teknoloji mağazalarındaki mouse'lara baktığımda kimisi ya çok hantal, ya oyuncak gibi hafif olmasına hafif ama küt küt, içi bomboşmuş gibi. Bu da mousepad üzerindeki kayış hissiyatını öldüren kötücül bir özellik gibi geldi bana. Benim aradığım nitelikler;

- Hafif ve mousepad zemininde yağ gibi akacak ve bu hissiyatı uzun yıllar kaybetmemeli,
- Ergonomik tasarım. hafif çukurlaşmış bir tasarım. Örneğini link olarak paylaşacağım. Ele avuca cuk oturmalı. (Genelde bu isteğe uygun modeller büyük oluyor. Benim talebim çok büyük boyutlu olmaması),
- Işıklı mışıklı olması şartı kesinlikle yoktur.
- Pek sanmıyorum ama mümkünse şayet kablosuz olmalı
- Kullandığım Asus sessiz mouse'da yan kenarlarda tutuşu sağlayan mat ve plastiği andırır yüzeyde bir süre sonra dökülmeler meydana gelmişti. tutuş hissiyatı iyiydi elde kayma yapmıyordu bu sayede fakat malzeme döküldü 1 yıl sonra kadar. Bundan daha dayanıklı yan tutuş malzemesi çok daha iyi olurdu,
- Yüksek ölçekli DPI isteğe bağlı ayarlanabilir olmalı,
- Yine olacağını pek sanmıyorum fakat sessiz olmalı. (Şart değil)
- Orta tekerlek kısmı da hafif çukur tasarımlı ve basımı hafif olmalı ki üste doğru kavisliler can yakıyor dostlarım.
- Fiyat aralığı özellikle belirtmedim. Aradığım şey konfor. Bir kere alayım, ömür boyu kullanayım hesabı.

Örnek birkaç model ve yorumlarım;

1-) Tasarımı güzel, ön kısım hafif çukurlaşmış yan kanatlar sayesinde baş ve serçe barmak boşluğa düşmüyor. (Şimdilik favorim bu gibi)

2-) Bezer çukur tasarım bunda da mevcut fakat tavan malzemesinden kaynaklı tutuşu iyi değil gibi görünüyor sanki.

3-) Tamamen konfor amaçlı tasarlanmış bir yapısı var gibi. Fakat hem markasından, hem fiyatından dolayı yine de F/P olarak göremediğim bir model kendisi. Sanki bir yerlerinde uzun vadede bir sıkıntı yaratabilecekmiş gibi.

4-) Misal bu model isteklerimi karşılayacakmış gibi görünüyor fakat boyutu büyük gibi. Uç kısımlarından anlaşılıyor.

5-) Markasına takılmayalım, bu delikli modeller olmayan "tripofobi"mi her ne kadar tetiklese de sanıyorum bu tasarımdaki amaç avuç içi terlemeyi minimuma indirme sanoyorum. Tasarım estetik açıdan hoş değil ama hafif bir model olması aynı zamanda mousepad üzerinde "acaba kayış hissiyatını da öldürüyor mu" şeklinde düşünmeme sebep oluyor.

1) Eski
2) Eski
3, 4 ve 5 genel yapı kalitesi ve sensör kalitesi olarak ilk ikiden bile kötü.
Markasına takılmayalım, bu delikli modeller olmayan "tripofobi"mi her ne kadar tetiklese de sanıyorum bu tasarımdaki amaç avuç içi terlemeyi minimuma indirme sanoyorum
Amaç terlemeden daha ziyade sağlam yapı kalitesini koruyarak farenin ağırlığını azaltmak. Yani birkaç gram daha hafif olması için yapılıyor.

Bütçen nedir ne değildir bilmiyorum, tam bir şey belirtmemişsin, kablosuz ve hafif bir oyuncu faresi istiyorsan genelde pahalıya patlıyor. 700-750 lira civarlarında Delux M800DB var. Kablolu 500 lira bandında Pulsefire Haste var. Delikli istemem dersen Sabre pro var.

Daha ucuz bir şeyler istiyorsan Viper Mini, Deathadder V2 Mini tercih edebilirsin. Yine hafif sayılabilecek fareler. Eğer illa ki ergonomik oyuncu faresi istiyorsan Deathadder V2, Prime ve Prime Wireless'a da bakabilirsin.

Pulsefire Haste eğer yanlış değilsem ergonomik yapı haricinde istediğin her şeyi karşılıyor. Kablosuz modeli de mevcut. Skatezleri çok iyi, ağırlığı da düşük olduğu için avucunun içinde olmasa varlığını unutacağın türden bir fare. Yazılımı var, 16000DPI'a kadar ayarlanabiliyor. 100 DPI aralıklarla ayarlayabiliyorsun. Fare de ön tanımlı olarak DPI tuşu 400-800-1600-3200 arasında DPI'ı değiştiriyor. Yazılım ile daha yüksek DPI değerleri atanabiliyor. Kablosu ne yazık ki fareye bütün.

Razer Deathadder Essential artık eski, G300S hakkında konuşmak bile istemiyorum.

1) Eski
2) Eski
3, 4 ve 5 genel yapı kalitesi ve sensör kalitesi olarak ilk ikiden bile kötü.

Amaç terlemeden daha ziyade sağlam yapı kalitesini koruyarak farenin ağırlığını azaltmak. Yani birkaç gram daha hafif olması için yapılıyor.

Bütçen nedir ne değildir bilmiyorum, tam bir şey belirtmemişsin, kablosuz ve hafif bir oyuncu faresi istiyorsan genelde pahalıya patlıyor. 700-750 lira civarlarında Delux M800DB var. Kablolu 500 lira bandında Pulsefire Haste var. Delikli istemem dersen Sabre pro var.

Daha ucuz bir şeyler istiyorsan Viper Mini, Deathadder V2 Mini tercih edebilirsin. Yine hafif sayılabilecek fareler. Eğer illa ki ergonomik oyuncu faresi istiyorsan Deathadder V2, Prime ve Prime Wireless'a da bakabilirsin.

Pulsefire Haste eğer yanlış değilsem ergonomik yapı haricinde istediğin her şeyi karşılıyor. Kablosuz modeli de mevcut. Skatezleri çok iyi, ağırlığı da düşük olduğu için avucunun içinde olmasa varlığını unutacağın türden bir fare. Yazılımı var, 16000DPI'a kadar ayarlanabiliyor. 100 DPI aralıklarla ayarlayabiliyorsun. Fare de ön tanımlı olarak DPI tuşu 400-800-1600-3200 arasında DPI'ı değiştiriyor. Yazılım ile daha yüksek DPI değerleri atanabiliyor. Kablosu ne yazık ki fareye bütün.

Razer Deathadder Essential artık eski, G300S hakkında konuşmak bile istemiyorum.
Özellikle fiyat belirtmedim. Aradığım şey yalnızca konfor. Pahalı da olsa artık kaliteyi öyle veya böyle hissetmek istiyorum.

Delux M800DB -> İlk izlenimim tavanının sabuna benzediği yönünde oldu. Sanki her an elden kayacakmış gibi.

Pulsefire Haste -> Sol sağ tık çukur şeklinde hoşuma gitti fakat orta tuş kavisli. Oyun için kullanacağım kesin fakat internette gezinirken orta tuşu sık kullandığımdan kavis kısmı sorun yaratabilir.

Sabre Pro -> Kaba ve kablolu olması dışında herhangi bir sorun göremedim. Orta tuş iyi. Yazdım kenara.

Viper Mini -> Kablo ve tavanın sabun kıvamında oluşu dıışnda bir sorun gözükmüyor. Ayrıca yanlarda da tutucu madde yok. Orta tuş tam istediğim gibi. Fiyatı da gayet iyi.

Deathadder V2 Mini -> Tek sorunu kablo. Bunun dışında avuca sığan ve ergonomik bir yapısı var. Fiyatıda cabası. Kenara yazdım.

Deathadder V2 -> Minisinden farkı boyutu sanıyorum. Benzer şekil yorum.

SteelSeries Prime Wireless -> Orta tuş kavisli. Hantal ama iyi bir FPS canavarına benziyor. Biraz yağlı.

Geçtiğimiz günlerde de kulaklık bakıyordum kendime. Logitech G733 aldım, bir ton para verdim ve şuan bin pişmanım. Fazla para vermek istemememin sebebi de aslında bir yerde bu. Daha fazla koyuyor insana.

Tavsiyelerin ve ilgin için teşekkür ediyorum

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı