Yazdıklarını okudum, içi boş özgüven patlamasıyla dolu ezber cümlelerden başka bir şey göremedim. Senin için akademik tartışma, etraftan duyduğun cümleleri papağan gibi tekrarlamak olmuş. Ne yazık ki fikir üretme, analiz yapma gibi yeteneklerin yazdıklarında yok. Bologna ABET Ivy League Bu kelimeleri sıralayarak entelektüel görünemezsin. Bilmediğin şeyler hakkında konuşurken sadece cahil değil, komik duruma düşüyorsun. Eğer gerçekten bu sistemleri anlamış olsaydın, tek ölçütün “kim nereye gitmiş” gibi yüzeysel istatistikler olmazdı. Başkalarının başarısı üzerinden konuşuyorsun çünkü kendi kariyerinle ilgili söyleyebileceğin hiçbir şey yok. Sofya Teknik Üniversitesi’ne laf ediyorsun, ama temel argümanın “ben kötü yorumlar okudum.” Akademik seviyen yorum okuyarak kanaat oluşturmaksa, üniversite tartışmasına girmeye bile ehil değilsin. Ciddiye alınacak seviyede değilsin çünkü ciddiyet gerektiren hiçbir şey söylememişsin. Ben vizyonu olan ve uluslararası sistemleri analiz eden bir perspektif sundum. Sen ne yaptın? Milliyetçi komplekslerle, ezbere üniversite ismi atarak “bizimkiler daha iyi” cümlesi kurdun. Bu, liseli seviyesinde bir üstünlük kompleksi.
Sonuç Ortaya ne akademik bir eleştiri koyabildin, ne de mantıklı bir çürütme. Ezberle büyümüşsün ezilerek öğreneceksin. Sana tavsiyem önce düşünmeyi öğren dayanaklarını göster sonra konuş..