Soğutucu çıkarırken işlemci de geldi

soğutucuyu yerine dikkatli şekilde işlemci ile oturtun. Sonra soğutucuyu yukarı çekmeden sadece kenara doğru herhangi bir yere çekmeye çalışın. İşlemci ile soğutucunun temas ettiği yeri kaydırın yani.
Hocam peki işlemci kilidi açık kalması lazım mı.

Islak mendili kolonyayla bir daha ıslayın işlemciyle soğutucu arasına sıkın ayrılır.
Hocam maalesef hiç biri olmadı. Taş gibi yapışmış. Ben bunu doğru çıkartsam da gelirdi bence. Taş gibi yapışmış. Güvenilir bir bilgisayarcıya baktırmayı düşünüyorum. Olmazsa yeni işlemci alacağız artık :(. Durduk yere iş çıktı başıma.

Hocam maalesef hiç biri olmadı. Taş gibi yapışmış. Ben bunu doğru çıkartsam da gelirdi bence. Taş gibi yapışmış. Güvenilir bir bilgisayarcıya baktırmayı düşünüyorum. Olmazsa yeni işlemci alacağız artık :(. Durduk yere iş çıktı başıma.
1659212206849.png

Şaka bir yana aseton ile bir deneyin. Tam yapıştığı yere aseton döküp bekleyin. Aynı işlemi 4 kenar için de yapın. Aseton yoksa tiner ile de deneyebilirsiniz. Olmazsa artık düz tornavidayla girişin demekten başka bir şey gelmiyor aklıma. Isıtma işe yaramamış.

Sorun çözüldü. Bilgisayarı toplattırdığım adama götürdüm ve yaptırdım. Sadece 2.sıradaki 2 tane pin yamulmuş onuda düzelttiler. Birde temizlik yaptırıp termal macun yenilettim. Sorun yok yani.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı