Soğutucu radyatörüne fan alınmalı mı?

Miraç Gürbüz

Hectopat
Daha fazla  
Yeni bir işlemci soğutucusu sipariş verdim. Muhtemelen haftaya salı elimde olacak. 2 fan ile birlikte geliyor. 240 mm ek olarak 2 fan daha eklemeli miyim yoksa yeterli olur mu? Tost şeklinde radyatörü fanla kaplamak soğutmayı etkiler mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Eğer alanınız varsa evet 3-5 derece olsa da fark edecektir.

2'si kasa içerisinden radyatöre destek olacak 2 de dışarıdan radyatöre destek olacak şekilde yapmayı düşünüyorum bir fan önerin var mı peki 120 mm olacak şekilde kalitesi çok yüksek olmasına gerek yok fiyat performans 2 tane olsa yeter.

2'si kasa içerisinden radyatöre destek olacak 2 de dışarıdan radyatöre destek olacak şekilde yapmayı düşünüyorum bir fan önerin var mı peki 120 mm olacak şekilde kalitesi çok yüksek olmasına gerek yok fiyat performans 2 tane olsa yeter.

Açıkçası fiyat performansına bakmam. Açık konuşmak gerekiyorsa hava akışı anlamında fanların önemi fazla olduğundan kısılmaması gerektiğini düşünüyorum.

2.el 120mm Akasa Viper veya P12 bakın.

Akasa alırsanız direkt radyatöre takın içeriden.

Bunun aynı modeli fakat grisini kullanıyorum. Performans fanı. Ama sesli. Sese dayanamam derseniz P12 Arctic alabilirsiniz.

Fan fiyatları bu kadar uçtumu ya küçücük plastik parça 2 3 ay önce 100 120 bandındaydı.

Maalesef uçtu örnek olarak nisan ortasında 2 adet Akasa Viper fana 300₺ gibi bir fiyat vermiştim. E aradan 4 ay geçti piyasa fiyatları arttı doğal olarak bunların da fiyatı arttı. Ne oldu tanesi 300TL oldu fanın.

Sadece bir plastik parça değil bu fanlar. Öne taktığım 2 adet 14cm fan ile 8-10 derecelik düşüş yaşadım. Bunlar az değerler değil. 70 olan derece bir anda 60-62'ye düştü.

Ne kadar kaliteli fan o kadar iyi dereceler diyorum bu yüzden de ya iyi fan alın ya da aşağıda attığım ikili seti alın.

154₺'ye 2 fan 44.7CFM ve 1.78 statik basınç ile parasına göre gayet iyi olan fanlardır.

Maalesef uçtu örnek olarak nisan ortasında 2 adet Akasa Viper fana 300₺ gibi bir fiyat vermiştim. E aradan 4 ay geçti piyasa fiyatları arttı doğal olarak bunların da fiyatı arttı. Ne oldu tanesi 300TL oldu fanın.

Sadece bir plastik parça değil bu fanlar. Öne taktığım 2 adet 14cm fan ile 8-10 derecelik düşüş yaşadım. Bunlar az değerler değil. 70 olan derece bir anda 60-62'ye düştü.

Ne kadar kaliteli fan o kadar iyi dereceler diyorum bu yüzden de ya iyi fan alın ya da aşağıda attığım ikili seti alın.

154₺'ye 2 fan 44.7CFM ve 1.78 statik basınç ile parasına göre gayet iyi olan fanlardır.

Teşekkür ederim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı