Soğutucuyu çıkartırken işlemci de beraberinde geldi

Kendi işlemcim yapıştığı zaman özellikle dantel ipi ile altında geçirmeye çalıştım. Ancak sıfıra sıfır. Araya jilet bile girmez.
Fon makinesi ile odaklamadan sürekli sağ-sol yaparak genel olarak ısıtın. İşlemciyi eritmek için 250-300 derecelere kadar çıkmanız gerekiyor. Kurşun bazı lehimler bile 180-200 küsür derecede yumuşamaya başlar. Altın, Alüminyum gibi metallerin erime sıcaklığı evde ulaşılamayacak kadar yüksektir. Ama yine de fazla ısıtmayın. Bloğun ısınması normal, amaç da bu zaten. Isıtıp macunu yumuşatmak.

Kendim blok ile işlemcinin kenarı arasında plastik ayırma çubuğunu sokup kaldıraç gibi kullanarak kaldırdım. Zaten az biraz oynattıktan sonra vakum etkisi kaybolduğu için blok işlemciyi bırakıyor.

Kendim tamirat tadilat işlerini sevdiğim için uzun zaman önce edinmiştim. Arada günü kurtarabiliyorlar.

Son düzenleme:
@The Anorak yaklaşık 10 dakikadır fön makinesiyle ısıttık. Ara ara iple denedik fakat ilerleme yok.
Paint ile çizdiğim için birazcık komik duruyor ama;

Bu şekilde hafif esnek bir platik cisimle alttan kaldırmaya çalışın. Çok zorlamayın. Eğer fazla kuvvet uygularsanız yeşil kısım(PCB) bisküvi gibi kırılabilir.

Eğer bu kısıma çay kaşığı gibi bir metal cisim ile alttan kavrama da yapabilirsiniz. Eğer yapabiliyorsanız ilk bunu deneyin.

Kenarlardan araya girmek için hiç aralık yoktu.

Son düzenleme:
Bu olay sadece PGA işlemcilerde olur.

En başta stres test yapıp macunun erimesini, yerini almasını sağlamalıydınız.

AMD işlemcilerde normal durum. Yamuk pin var mı?

Yoksa diş ipini yavaşca soğutucu bloğunun arasına sokun, yavaşça çıkarın işlemciyi.
Taktıktan sonra stress test yapın.

@The Anorak hocamızın taktiği var bu konuda.

En iyisi işlemciyi fanla birlikte yeniden montajlayın ve stres testine sokun. Fandan tutup işlemciyi rahatça hizalayarak takabilirsiniz. 10-15 dakikalık sağlam stres testinden sonra çıkacaktır diye düşünüyorum.
Montajlayacağım. Anakarttaki işlemci kilidini nasıl hallederim? Kilit kapalıyken mi yoksa açıkken mi takayım?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…