Şok Markette iş deneyimim

Gelecekten mi yazdın bu konuyu usta ne ara 8 Ağustosa geldik de geçtik

19 hocam.

Ben bizim evin oradaki şok'un bölge sorumlusuyla konuştum çok samimi canayakın biriydi. Bana dedi seni personelim olarak almak isterim ama bölge sorumlunun onayı olması lazım dedi hayallerim kırıldı.

Böyle insanlarla karşılamak her özel işte mevcut ancak memur gibi işlerde rahat olursun çünkü kolay kolay çıkaramazlar edemezler devlet işi çünkü.

Ben başvurduğum vakit mülakat olmayacağını, sadece sınava gireceğimi söylediler, sınava girdim ve geçtim, 1 ay boyunca yok şundan, yok bundan denerek ayakta uyuttular, sonra bölge sorumlusu sizinle görüşmek istiyor dendi, görüştük, gün içerisinde arayacağız deyip bir daha aramadılar, benim için tamamen zaman israfı oldu. Bayağı sinir bozucu bir durum.

Peki sizce çalışılır mı hocam? 3-4 ayda olsa

Kendisi yerine ben cevap vereyim, çalışılmaz. Köle değilsin. Etrafındakilerin "Git de hayatı öğren, tecrübe edin! " gibi boş laflarına kanma. Hayat köleliği tecrübe etmek için çok kısa. Ne olursa olsun daha iyi bir iş aramaya devam et. Yurtdışında 45 saati geçtiğin anda mesai hesabına yatırılıyorken bizde 72 saat çalıştırıp bir de üstüne mobbing uygularlar. Rezaletten başka şey değil. İş ahlakından çok uzak bir toplumuz maalesef. Bana kalırsakalırsa en mantıklısı işverenin altında en az süre çalışarak bir an önce kendi işinizi kurmaya çalışmanızdır. Gidin kendi işinizde asgari ücretin yarısını kazanın. Olsun, en azından psikolojiniz bozulmaz. Ya da memur olmaya bakılır bu ülkede. Özel sektör çekilecek çile değil. Yazılım mühendislerine bile junior muamelesi yaparak full time çalıştırıp part time maaşı veriliyor. Yazık, gerçekten çok yazık.

Yazarken biraz sinirli yazmışım. Ne yapayım? Sinirlenmeden duramıyor insan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…