Sokak hayvanlarını kısırlaştırmak doğru mu?

Makaleler
3
Konuya yazmadan önce cevaplarınızı sebeplerini açıklayarak, tahrik edici şekilde yazmazsanız sevinirim.

Kedi köpek gibi sokak veya ev hayvanını sizce kısırlaştırmak doğru mu?

Bence yavru ve normal kediler hayatta kalmakta zorlanıyor ve çok kötü durumda yaşıyorlar. Bir hayvan sever olarak bu durum beni çok rahatsız ediyor. Birinin gözü çıkık, birinin ayağı kırık vb.

Köpeklerdeyse durum daha tehlikeli çünkü size zarar verme potansiyeline de sahip hayvanlar. Her ne kadar iğneleniyor olsalar da yine de tehlikeli oldukları gerçeği değişmiyor.

Ayrıca aşırı üremeleri sonucunda zaten hayvanlar ya açlıktan ya da ötanazi sonucu ölüyorlar haliyle hayvanların kendisi için de, hayvan severler için de, devlet için de sorun oluşuyor.

Son düzenleme:
Konuya yazmadan önce cevaplarınızı sebeplerini açıklayarak, tahrik edici şekilde yazmazsanız sevinirim.

Kedi köpek gibi sokak veya ev hayvanını sizce kısırlaştırmak doğru mu?

Yani tabii ki öbür türlü bu sefer çok fazla çoğalmaya başlıyorlar. Zaten sokaklarımızda çok fazla köpek varken bu hiç istenmeyecek bir şey.

Hocam, bence doğru değil sonuçta biri sizin testislerinizi kesse pek hoşunuza gitmez ama mecburi olarak yapılna bir şey olduğunu düşünüyorum ve bazen gerçekten gerekli oluyor. Okula giderken 5 tane köpeğin neredeyse bir motosikleti devirdiğini gördüm ve yine aynı beşli beni kovaladı hatta halen hatırlıyorum biri pantolonumun paçasını ıssırmaya çalıştı hem de koşarken.

Hocam, bence doğru değil sonuçta biri sizin testislerinizi kesse pek hoşunuza gitmez ama mecburi olarak yapılna bir şey olduğunu düşünüyorum ve bazen gerçekten gerekli oluyor. Okula giderken 5 tane köpeğin neredeyse bir motosikleti devirdiğini gördüm ve yine aynı beşli beni kovaladı hatta halen hatırlıyorum biri pantolonumun paçasını ıssırmaya çalıştı hem de koşarken.
Şimdi olaya şöyle bak 1.5 milyar insan yaşasa Türkiye'de senin testisini kesmez ama devlet çocuk yapmayı elinden geldiğince zorlaştırır çünkü insanın sonuçta kuralları dinleyecek ve yüksek popülasyonun zararlarını anlayacak kadar beyni var.

Şimdi olaya şöyle bak 1.5 milyar insan yaşasa Türkiye'de senin testisini kesmez ama devlet çocuk yapmayı elinden geldiğince zorlaştırır çünkü insanın sonuçta kuralları dinleyecek ve yüksek popülasyonun zararlarını anlayacak kadar beyni var.

Hayvanlar aslında insanlardan daha akıllı ama biz sadece düşünebiliyoruz bizi onlardan ayıran tek fark da bu.

Onları aç bırakanda biziz bir de böyle düşünün.

Ormanları katlederiz hayvanların yaşam olanlarını yok ederiz sonra hayvanlar şehre inip insanlara saldırınca hayvanlar kötü olur.

Hayvanlar aslında insanlardan daha akıllı ama biz sadece düşünebiliyoruz bizi onlardan ayıran tek fark da bu.

Onları aç bırakanda biziz bir de böyle düşünün.

Ormanları katlederiz hayvanların yaşam olanlarını yok ederiz sonra hayvanlar şehre inip insanlara saldırınca hayvanlar kötü olur.

Köpekler eskiden öyleydiler. Artık köpekler tek başlarına yaşamaya uygun değiller. Hala kurt vb. olsalardı olurdu. Ancak dünya hayvanlarındı biz geldik aldık gibi bir düşünce saçma. Köpekler her zaman bize muhtaçtı zaten başından beri, şu anki hale gelmeden önceki hallerinden bahsetmiyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı