Sokak köpekleri nereye şikayet edilebilir?

Ekonomi de bir bilimdir. Kan ve et dışındaki şeyler de bilimdir. Hala istediğim soruya yanıt alamadım o yüzden birdaha soruyorum. Bu ekonomide kalkıp bu kadar hayvanı nasıl idare edeceğiz? Kısırlaştırmak falan diye saçmalamayın o kadar hayvanı aynı anda alıp kısırlaştırabilsen bile bunun da ekonomik bedeli çok yüksek. Alıp barınaklara koymak gibi optimist düşünceleri de bir kenara koyalım zira ülkede hala deprem çadırında kalan insanlar sokakta kalan insanlar varken 1 milyon küsür hayvana bakamayız. Ekonomik boyutunu geçtim kısırlaşan hayvanlar da saldırır hayvanın içgüdüsünde bölgesini korumak vardır. Hadi bunu da geçtim vatandaş hergün gezdiği yerlerde köpekle karşılaşıp ısırır mı acaba kovalar mı acaba korkusu yaşamak zorunda değil. Hadi bu da olsun da hayvanlar sanki sokakta yaşıyor mu? Çöpten beslenip hastalık içinde yaşıyorlar siz de hayvanları harbiden yaşıyor sanıyorsunuz.

Doğrular kişilere göre şekillenmez. Kişilerin eğitimli ya da kültürlü oluşları savundukları bilgiyi de doğru yapmaz. Zira insan aciz bir varlık olduğundan yanlışın üzerine dünyasını inşa edip o yanlışı doğru zannedebilir.

Bilim konusuna ise gelirsek bilim ülkemizde yeni yeni artan bir anlayış olan Evrim Ağacı veya Barış Özcan vb. izlemek değildir. Bu kişiler de bilim insanı değildir. Bilime aşina olmak diye bir terim de yoktur. Bahsettiğiniz kanalları veya dergileri takip ederek ancak genel kültür elde edebilirsiniz lakin bu sizi o konularda söz sahibi yapmaz veya bilim insanı yapmaz. Bu yazdıklarımı ilahı bilim, kutsal kitabı bir pdf dosyası olan ve kendini bilim insanı zanneden arkadaşlara ithaf ediyorum.

Son olarak İslam ve Müslümanlar hakkında hayrete düşürecek derecede ön yargılı olduğunuzu düşünüyorum. İyi sosyaller.
Ben zaten ülkemizdeki popüler bilim kaynaklarını değil, küreseldekileri takip ediyorum. Ayrıca Evrim ağacını ve Barış Özcanı hiç sevmem. Bilim insanı olmadıklarına katılıyorum. Bu yüzden bilim insanlarının popüler bilim sıralamasında top'a giren kitapları okunmalı diyorum.

Bilime aşina olmak diye bir terim vardır. Ortalama olarak her bilimden biraz bilgi sahibi olarak genel olarak makaleleri anlayacak kadar bilim syntax'ına aşina olabilirsiniz.

Ben zaten bilim insanıyım demiyorum. Ama doğuştan gelen sorgulayıcı yapım ile bilime yatkınım. Bilim insanı olduğumu da iddia etmiyorum ama sadece bluesky'da bilim insanlarının görüşlerine bakarken kendime çok yakın buldum.

Ayrıca ilahi bilim ve kutsal kitap falan bana ne kadar ters anlatamam. Nereden bu çıkarıma vardınız şaşırdım doğrusu. Ben tam tersine her şeyi sorgularım.

Veterinere giden insanların sadece %1'i dindar. Yani önyargı falan değil. Kendi gözlemimdir.

Son düzenleme:
Ben zaten ülkemizdeki popüler bilim kaynaklarını değil, küreseldekileri takip ediyorum. Ayrıca Evrim ağacını ve Barış Özcanı hiç sevmem. Bilim insanı olmadıklarına katılıyorum. Bu yüzden bilim insanlarının popüler bilim sıralamasında top'a giren kitapları okunmalı diyorum.

Bilime aşina olmak diye bir terim vardır. Ortalama olarak her bilimden biraz bilgi sahibi olarak genel olarak makaleleri anlayacak kadar bilim syntax'ına aşina olabilirsiniz.

Ben zaten bilim insanıyım demiyorum. Ama doğuştan gelen sorgulayıcı yapım ile bilime yatkınım. Bilim insanı olduğumu da iddia etmiyorum ama sadece bluesky'da bilim insanlarının görüşlerine bakarken kendime çok yakın buldum.
Bu yazdıklarınıza genel bağlamda katılıyorum ancak bilime aşinalık demek bence hatalı. Bilime aşinayım diyebilmeniz için her disiplinin terimlerine hakim olmanız gerekli. Böyle bir durumda günümüz biliminin derinliği karşısında imkansız.
Ayrıca ilahi bilim ve kutsal kitap falan bana ne kadar ters anlatamam. Nereden bu çıkarıma vardınız şaşırdım doğrusu. Ben tam tersine her şeyi sorgularım.
O cümlemi, mesajlarımızı birçok kişi okuyacağından yazdıklarımın sadece size yönelmesinden sıyırarak bir topluluğa karşı kinaye taşıması amacıyla yanıtıma ekledim. Kastım, bilimi, dine karşı bir alternatif, onu çürütücü bir merci zanneden ve belirli, ön plana çıkmış kanalları takip eden topluluğa yönelikti. O kişiler mesajımı okuduklarında ne demek istediğimi anlayacaklardır.

Sizin sorguluyor olmanız harika. Ben de sorgulayıcı bir yapıya sahibim aynı zamanda İslam dinine olabildiğince tavizsiz bağlı bir insanım. Bu iki özellik birbirine ters değil mi diye sorabilirsiniz. Değil çünkü İslam dini sorgulamaya ve okumaya ciddi anlamda önem veren, bileni bilmeyenden, okuyanı okumayandan keskin bir çizgiyle ayıran, önce ilim sonra ibadet diyen bir dindir. Günümüzde Müslümanlar böyle değil. Müslümanların olduğu yerler hep fakirlik ve cahillik dolu diyebilirsiniz. Buna karşı çıkamam lakin Müslüman fakirse ve cahilse İslam dini de fakirlik ve cahillik saçan bir din derseniz karşı çıkarım çünkü ilk yanıtımda söylediğim gibi doğrular kişilere göre şekillenmez. Bir topluluğun bilim insanlarından oluşması onları mutlak doğru, başka bir topluluğunda cahil oluşu onları mutlak yanlış yapmaz. Eğer fikirlerinizi kişilere göre şekillendirir fikrin kendisine değil insanların sentezinden geçmiş haline odaklanırsanız yanlışa düşersiniz. Kulaktan kulağa oyununda bile bir cümleyi doğru şekilde baştan sona aktaramayacak kadar aciz insana göre fikirlerinizi şekillendirmeyin.

Veterinere giden insanların sadece %1'i dindar. Yani önyargı falan değil. Kendi gözlemimdir.
Veterinere gitmekle hayvan sevgisini bağdaştırmanız bence hatalı. Ben de hiç veterinere gitmedim ama hayvanları ve bitkileri çok severim.

Boşa dil dökmeye gerek yok sonuç ortada. Kim ne derse desin halk olarak 1 milyon küsür köpeği korumak buna vergilerimizi harcamak zorunda değiliz. O hayvanlar da ortada olamayacağına göre en ucuz yöntemi uygulamak zorundayız bunun da hangisi olduğu belli. Sözde hayvansever arkadaşlar da o hayvanların sokakta süründüğünü üstüne üstlük insanlara zorluk çıkardığının farkında. Çözüm belli ve acilen uygulanması gerekiyor sokaklar güvenli olmak zorunda.

Boşa dil dökmeye gerek yok sonuç ortada. Kim ne derse desin halk olarak 1 milyon küsur köpeği korumak buna vergilerimizi harcamak zorunda değiliz. O hayvanlar da ortada olamayacağına göre en ucuz yöntemi uygulamak zorundayız bunun da hangisi olduğu belli. Sözde hayvansever arkadaşlar da o hayvanların sokakta süründüğünü üstüne üstlük insanlara zorluk çıkardığının farkında. Çözüm belli ve acilen uygulanması gerekiyor sokaklar güvenli olmak zorunda.

Bütün mesajlarınızı okudum yeterli seviyede cevaplar vermişsiniz tebrik ediyorum. Ayrıca boş boşuna duygusal olmaya, duyar kasmaya gerek yok. Ben önce kendi canımı sonra sevdiklerimin canını düşünmek zorundayım. Sokakta gezerken kuduz bir köpek görmek zorunda değilim eve alıp beslemek zorunda da değilim. Yoluma bir köpek veya bir ittapar çıkarsa umurumda olmaz. Bu benim hayvan düşmanı olduğumu göstermez. İleride bahçeli evim olursa sibirya kurdu veya doberman tarzı bir ırk beslemeyi düşünüyorum. Biri çıkar arabaları yasaklayalım der biri insanlarda hayvana şiddet uyguluyor der cidden kafa yakmalık cevaplar :) Zaten bunu destekleyenlerin büyük bir çoğunluğu SJW tayfadan <3

Teşekkür ediyorum, umarım hepsi uyutulur.

Umarım kardeşim. Sokak köpeği nüfusu fazla, uyutulmalı. Başka yolu yok. Türkiye'nin sokak köpeği nüfusuna bakabilecek kadar güçlü ekonomisi yok.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı