Evrim Ağacı yaptığı videoda aşağı yukarı 1.3 m civarı olduğunu söylemişti kolay kolay hatalı bilgi paylaşmaz 10 milyon çok üst bir sayı o kadar fazla olmasının imkanı yok. Ha ama 1 milyon olması da büyük bir sorun. 500 bin bile olsa büyük bir sorundu. 1 kişi bile bu köpekler yüzünden zarar görüyorsa sayı pek önemli değil. İş çığırından çıktığı için ne konuşsak boş muhtemelen yıllar boyu çözülmeyecek. İtlaf gibi en ucuz yöntemler bile şuanki ekonomide halka büyük bir yük.Her şeyi geçtim sana sadece tek bir soru sormak istiyorum ya. Gerçekten ülkede 1.6 milyon sokak köpeği olduğuna kendin inanıyor musun? Lütfen bana de ki evet ben her gün sokağa çıkıyorum çevremde ki köpeklerin sayısını görmeme rağmen tüm ülke de 1.6 milyon sokak köpeği olduğuna inanıyorum de. Sizin sorununuz ne biliyor musunuz vahşi severler olarak bu canileri savunacağım diye her şeye o kadar kapamışsınız ki gözlerinizi ne bunların ufacık canlara, insanlara yaptığını önemsiyorsunuz ne de halkınızın bunlardan çektiğine. O kadar kapamışsınız ki gözlerinizi ülkede ki köpek nüfusunun 1.6 milyon olduğuna bile inanmışsınız ve çevrenize bakıp ya bu işte bi yanlışlık var bu sayı çok absürt değil mi diye bile düşünemiyorsunuz.
Aralık 2023 İzmir veteriner hekimleri odası resmi verisi sadece ''İzmir'' de 500 bin başıboş köpek olduğunu yayımladı ve bu sizin verdiğiniz sayının 3 te 1'ini doldurdu bile ülke genelinde sizin hayal dünyanızda ki sayıdan daha olası bir tahminle bu sayının 10 milyonu aştığına dair makale yayınladılar. Yine her zaman yaptıkları gibi gözleri sadece vahşi kurtları gördüğü için adamlara demediğini bırakmadı sözde hayvanseverler adamlar apar topar makaleyi kaldırdılar, yetmedi komple sayfayı kaldırdılar salyaları akan bi grup insan yüzünden.