Sokak köpekleri nereye şikayet edilebilir?

acılar içinde ölme riskiniz var sana olmaz bana olmaz başkasına olur ailesine sen mi hesabını vericeksin?
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Burda çok acı tramvalar yaşamış insanlar. Devlet artık köpekler için daha sağlıklı güzel bi çözüm bulmalı.

Normalde kanunen uyutulması gerekmiyor mu? CİMER'e şikayette bulunun dedikleri gibi.

Babamla yazacağız.

Ve bilim diyor ki köpekler de insanlar kadar bilince sahip. Bilinç duygulardan gelir ve bir köpeğin duygusuz olduğunu söyleyemezsin. Hatta köpeklerde limbik sistem çok daha baskın, belki senden daha fazla bilince sahip.

Madem köpeklerin bilinci var o zaman yaptıklarından neden sorumlu tutulmuyor? Şimdi bilinci var ama insanlardan çok farklı derseniz de o zaman bu bilinci farklı, her an bana zararı dokunabilecek bu canlılar neden sokaklarda sallana sallana dolaşıyor?

Akıl ile bilincin farkını bilmeyen biriyle daha fazla tartışmaya girmek akıl karı değil. Bunu bilmek önemsiz bir ayrıntı gibi gelebilir. Ama bakın sizi bu bilgisizlik köpeklerin canını almaya kadar götürtüyor.

Köpekler dürtüleri ile hareket eder. Ama diğer hayvanlara göre daha az oranda.

O zaman alkol de yasaklansın. Ne de olsa çok küçük oranda da olsa o da kazalar ile can alıyor.
Bana rakam verin. 1.6 milyon köpek kaç kişinin ölümüne sebep olmuş. Ona bakarsan trenler de yasaklansın hatta arabalar da... Eminim araba kazasında ölen kişi sayısı daha fazladır.

Son düzenleme:
Şu yazıdan sonra sana daha bir şey dememeye karar verdim, ne desek bile anlayacak kapasiten yok. Arabalar da zaten sokakta insanlara saldırmasıyla bilinir, arabaları da kısırlaştıralım mı? Köpeklere tapıyorsunuz neredeyse. Cahillik ülkemizde en önemli ve büyük bir sorun.

Ovvv az buçuk zeka kapasitenizi anlıyordum yazdıklarınızdan dolayı ama bu düşündüğümden bile kötü çıktı :/ Gerçekten araba kazasıyla, köpek saldırısını aynı cümleye koyup karşılaştırma yaptınız he vay be.

İnsanlara bilgisiz diyorsun peki sorunu sadece ölüme bağlaman seni ne kadar bilgili yapar? Bir sorun ölüme gidene kadar çözülmemesi gereken bir sorun mudur senin nezdinde? 2025 yılında hala sabah okuluna, işine korkarak giden insanlar var. Gece evine dönerken etrafı sarılan insanlar var. Motosikletleriyle köpekten kaçan sürücüler var ve daha nicesi. Şimdi sen bana de ki 2025 Türkiyesin'de bunlar normal şeyler çocuklarımız korkudan aynı yolda bir daha yürümeye korkabilir, Motorcular o hızda köpekten kaçarken kaza yapabilir, insanlar sabahın köründe mesken tutmuş itler yüzünden işine gücüne gitmekten korkabilir ama aman bu itlere bir şey olmasın.

Bir annenin bir babanın çocuğunu, abisini, ablasını, dayısını, amcasını fark etmez bu itler dünyadan aldığında hesap vermeyecekler senin anlamadığın şey bu. O yüzden bu itlerin başında bir sahibi olacak ki bunlar yaşandığında bunun sorumluluğu bende diyebilecek bir sahip lazım. Hep insanlarla kıyaslıyorsunuz ya bu hayvanları, insanların cezai-ehliyeti var bu hayvanların yok o yüzden ya sahipli ya hiç çünkü o vatandaşımın ölen yakınının hesabını siz vermeyeceksiniz. Umarım sizin başınıza gelmez ama öyle bir senaryoda çok merak ediyorum ya benim yakınım bunlar yüzünden vefat etti ama bunlar kaç kişiyi öldürmüş yaa diyerek dolanabilecek misiniz çok merak ediyorum. 100 kişi 200 kişi fark etmez bu bir sorun ve bu sorun yüzünden insanlar ölüyor sen bu sorunu bana rakam verin kaç kişiyi öldürmüşler diye geçiştiremeyeceksin ki daha fazla ailenin canı yanmasın daha fazla vatandaşımız korkarak yürümesin. Ayrıca bir sorunun üzerini başka bir sorunlar kapatmaya çalışmak aptallıktır.

Son düzenleme:

Yav dayıcım arabalar, alkoller, trenler bizi durduk yere kovalayıp yemek istemiyorlar. Sen onu anlamıyorsun.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kesinlikle CİMER'e yazın. Yaşadığınız olayları ve tehlike saçtıklarını belirtin.

@Mucittin Bilim insanı diye ağzınızda sakız olan kelimeyle ilgili bir soru sormak istiyorum. Mesleğiniz nedir? Bilim insanlığı sizin "aydın" ve "Atatürkçü" kimliğinizden geldiğine ve buradaki herkese bilim dersi verdiğinize göre önemli bir mevkide olmalısınız.

FullStack Webmaster'ım. Hobi olarak bilimle ilgileniyorum. Kardeşim doktor. Onunla beraber TUS Videoları izliyorum.

Ama benim görüşüm şu zaten. Gözlemleyeceksin, sizden daha fazla hatta en eğitimli kültürlü bilgili kitle hangi görüşü savunuyor diye. Ona göre doğru görüşü savunacaksınız. Bazı ilahi olaylara bakın oralarda toplanan insanların sosyoekonomik düzeylerine, arabalarına bakın sonra hayvanlar hakkında ne düşünüyorlar ona da bakın. Bu gözlemin üzerine düşünerek doğruyu bulabilirsiniz.

Ayrıca bilim insanı olmama gerek yok. Ben diyorum ki sizin de bilim insanı olmanıza gerek yok. Yeter ki biraz bilim hakkında bilgi sahibi olun, en azından benim gibi popüler bilim'in bir kaç ana noktasını kavrayacak kadar aşinalığınız olsun. Görüşünüz buna göre şekillenecektir.

Ekonomi de bir bilimdir. Kan ve et dışındaki şeyler de bilimdir. Hala istediğim soruya yanıt alamadım o yüzden birdaha soruyorum. Bu ekonomide kalkıp bu kadar hayvanı nasıl idare edeceğiz? Kısırlaştırmak falan diye saçmalamayın o kadar hayvanı aynı anda alıp kısırlaştırabilsen bile bunun da ekonomik bedeli çok yüksek. Alıp barınaklara koymak gibi optimist düşünceleri de bir kenara koyalım zira ülkede hala deprem çadırında kalan insanlar sokakta kalan insanlar varken 1 milyon küsür hayvana bakamayız. Ekonomik boyutunu geçtim kısırlaşan hayvanlar da saldırır hayvanın içgüdüsünde bölgesini korumak vardır. Hadi bunu da geçtim vatandaş hergün gezdiği yerlerde köpekle karşılaşıp ısırır mı acaba kovalar mı acaba korkusu yaşamak zorunda değil. Hadi bu da olsun da hayvanlar sanki sokakta yaşıyor mu? Çöpten beslenip hastalık içinde yaşıyorlar siz de hayvanları harbiden yaşıyor sanıyorsunuz.

Doğrular kişilere göre şekillenmez. Kişilerin eğitimli ya da kültürlü oluşları savundukları bilgiyi de doğru yapmaz. Zira insan aciz bir varlık olduğundan yanlışın üzerine dünyasını inşa edip o yanlışı doğru zannedebilir.

Bilim konusuna ise gelirsek bilim ülkemizde yeni yeni artan bir anlayış olan Evrim Ağacı veya Barış Özcan vb. izlemek değildir. Bu kişiler de bilim insanı değildir. Bilime aşina olmak diye bir terim de yoktur. Bahsettiğiniz kanalları veya dergileri takip ederek ancak genel kültür elde edebilirsiniz lakin bu sizi o konularda söz sahibi yapmaz veya bilim insanı yapmaz. Bu yazdıklarımı ilahı bilim, kutsal kitabı bir pdf dosyası olan ve kendini bilim insanı zanneden arkadaşlara ithaf ediyorum.

Son olarak İslam ve Müslümanlar hakkında hayrete düşürecek derecede ön yargılı olduğunuzu düşünüyorum. İyi sosyaller.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…