Sokak köpekleri nereye şikayet edilebilir?

Konuyu açan arkadaştan niye uzak duruyoruz onu anlamadım. Beğenmedim atan arkadaşı ben de çok umursamıyorum da konu sahibi arkadaş doğru söylüyor.
Doğruyu biraz daha sakin bir üslupla söyleyebilir. Ben istemiyorum, o zaman hemen uyutulmalı demek ortamı germekten başka bir şeye yaramaz.

Bir CHP'li olarak köpeklerin vahşi hayvanlar olduğunu, sokaklara salınmaması gerektiğini partime ters bir şekilde savunuyorum. Ama bunun çözümü kesinlikle uyutulmak falan değil. Bilince sahip hiç bir canlıya acı çektirilmemeli ya da o canlılar yerine karar verip öldürülmemeli.

Sizin de barınağa kapatılmalarını istemek yerine direkt öldürülmeliler demeniz bu forumda tartışma yaratmak istediğiniz izlenimi oluşturuyor. Tartışma yaratmak gibi bir niyetiniz yoksa da yandaş bir foruma giderseniz daha fazla "hayvanlar zaten bize hizmet etsin diye var, cennete bile giremeyecekler Allah onlara Ruh bağışlamamış" diyen insanlarla aynı telden konuşabilir hatta kendinize destekçi bile bulabilirsiniz.
Çözüm uyutmak.

Evet.

Futbolcumu bu acaba hayvan.

Zaten hepsi de insanların onlara karşı tutumundan veya açlıktan dolayı böyleler gennelikle.
Her köpek aç olduğu için saldırmaz iç güdüsü bu olduğu için saldırır. Çünkü bu hayvanlar sokakta yaşamaya alışkın değildir. Hep bi sahiplenme iç güdüsündelerdir. Bunu sahiplendikleri bölgeye gelen diğer köpeklere, insanlara veya yoldan geçen motorlu taşıtlara agresifleşmesinden anlayabilirsin. Kaldı ki aç olduğu için saldırmasını bir gerekçe sayamayız ama neyse o başka bir konu.

Köpeklerin tarihçesine baktığınız zaman insanlar sayesinde bu zaman kadar gelebildikleri açık bir şekilde ortada. Bu hayvanlar sizin düşündüğünüz gibi sokakta kendi başlarına yaşayamazlar avlanma nedir bilmezler o yüzden bunları sokakta bırakamayız çünkü birbirlerini o yetmeyince de insanları yemeye başlarlar çünkü tarih boyunca hep insan eline bakmışlardır. O yüzden sahiplenilip düzgün bir şekilde sorumluluğunu alacak bir insan gerekir, sokakta 10 yaş altı çocuk aramaya çıkıp zarar verdiğinde bu itin sorumluluğu bende diyebilecek bir sahip. Her bir köpek için bu gerekir. 10 milyon köpeği de sahiplendiremezsin öyle bir dünya yok.

O gözünüzü boyayan it taparlardan vardır çevrende git bi bak bakayım evine sokaktaki ekmek reisi beslediğini görecek misin? Bunları geçin bunların örneklerini çok gördük. O yüzden sahiplendirilemeyenler uyutulur, güvenli bir ortam içinde uyutulmaya devam edecek saygıdeğer kardeşim.

Son düzenleme:
Köpek aç diye sorumlusu biz olmuyoruz, diğer insanların yaptıklarından dolayı sorumlu da biz değiliz. Uyutulmaları fikrini destekliyorum bir çocuğun canı milyonlarca köpekten daha değerlidir benim gözümde. Hayvanlara karşı bir kötülüğüm yok yanlış anlaşılmasın köpeklerin de bazılarını seviyorum, çoğu hayvanı seviyorum fakat bir köpek ile bir insanı kıyaslıyorsunuz saçmalık bu tamamen.

Yaşadığım mahallede her sokakta en az 2-3 köpek oluyor aktif olarak bisiklet süren biri olarak söylüyorum günde en a 2-3 belki de 4 defa köpek kovalıyor gerçekten köpeklerden korkmaya başlıyorsunuz özellikle o ilk kovalanmamdaki kalp atışlarımı hiç unutmuyorum köpekleri savunanlar büyük ihtimalle karnı tok olan bir köpeğe denk geldiniz çok istiyorsanız evinize alabilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı