Sol gözün uzağı bulanık görmesi

Diğer gözünüzde tembellik varsa, mesela yakına bakarken bozuk gözünüzü elinizle kapatın, sağlam gözünüz yakına odaklanmaya tenezzül etmemiş olabilir. Bu durumda sürekli yakına odaklanan göz diğerine göre çok daha önce bozulmuş olabilir -benim durum gibi- :d biri sağlam diğeri 1.5 miyop.

Bende de aynı durum var 🙂 2-3 yıldır telefona sadece sol gözümle bakıyorum garip şekilde. Ne kadar denesemde düzelmiyor. Sol gözüm sürekli telefona (yakına) odaklandığı için sol gözüm 3,50 sağ gözüm 1,75 miyop😅

Hocam genetik faktör dendiğinde doğuştan olmasına gerek yok ki? Ben de 6 aya kadar sapasağlam görüyordum uzağı yakını farketmiyordu fakat 6 ay önce gözlerimin aşırı yanmasıyla doktora gidip sol 2.5 sağ 1.75 miyop çıktı. Bir göz diğerine göre daha fazla bozulabiliyor ve bu kadar basit.

Bende genetik astigmat var. Sol gözüm öyle berbat görüyor ki...

Geçmiş olsun.

Diğer gözünüzde tembellik varsa, mesela yakına bakarken bozuk gözünüzü elinizle kapatın, sağlam gözünüz yakına odaklanmaya tenezzül etmemiş olabilir. Bu durumda sürekli yakına odaklanan göz diğerine göre çok daha önce bozulmuş olabilir -benim durum gibi- :d biri sağlam diğeri 1.5 miyop.

Olabilir bayağı telefona yakın bakıyordum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı