Sol kapı değişen araç alınır mı?

Manshao

Femtopat
Daha fazla  
Arkadaşlar iyi günler istediğim tarzda bir araç buldum, hasar kaydı ve tramer sorgusu yapilmamis araç ikinci sahibinden ve çok temiz gözüküyor. Tek değişen var sol ön kapı, kapı orijinali ile ilk sahibinden değişmiş şu an ki sahibi sebebini bilmiyor expertiz yaptırmadan almış. Sol direk ve marşpiyelde işlem varsa aracı almak istemiyorum. Nasıl bir çözüm önerirsiniz?

Islemleri kendi gozunuz ile ekspere sokmadan anlayabileceginizi dusunmuyorum. Belki de ince iscilikten dolayi anlayamazsiniz. YouTube uzerinde bu tarz seyleri anlamak icin videolar mevcut, isterseniz izleyip az cok nereden ne anlasilir ogrenebilirsiniz.

Eğer araba yakındaysa parasını ver yaptır bence dostum belki 700-800 bin vereceksin arabaya alacaksan tam al. Yakında değilse eksper yaptırmasını söyle eğer temiz çıkarsa gidince verirsin parasını kabul etmezse de salla boş ver riski almaya değmez.

Çok araçlardan anlayan birisi değil hocam ilk aracım olacak zaten. Bana en mantıklı gelen seçenek şimdiki araç sahibi, bir önceki araç sahibini yakından tanıyormuş. Durumu anlatıp ondan öğrenmesini rica edeceğim, ona göre expertiz sonucunda ters bir şey çıkarsa ücretini talep edeceğim, olur olmaz şansımı deneyeceğim başka yapacak bir şey yok, boşuna expertiz parası vermek istemiyorum.

O dediginiz arkadasin durustlugune kalmis bir şey. Ekspertiz en garanti, cikmasa bile rahatlarsiniz siz de satarken ne olup ne olmadigini kagit uzerinde sunarsiniz aliciya.

Şansıma araba yakın 50 km lik mesafede, parasını ver yaptır derken kast ettiğiniz expertiz sanırım.

Arkadaşların da dediği gibi, 19 senelik araç için söylediğiniz kusurlar çok ta önemli değil ( başak kusur yoksa)
Yani eski bir arabayı ekspertize sokmakda çok mantıklı değil gibi geldi bana, aracın modeli neydi?
Bence ekspertiz yerine bir motor ustasına götürün, alınıp alınmayacağına dair ondan fikir alın. Parçası, ustası, piyasası ne durumda bunlarıda sorun.

Söylenene göre başka değişen yok ama çok güvenmiyorum çünkü şu an ki araç sahibi çok detaylı bakmadan almış ama aracına çok güveniyor her türlü exper ve ustaya açığım diyor, 13 yıldır tek elden kullanan bir araç imiş söylediğine göre araç zaten temiz görünüyor. Piyasası çok ve parçası ucuz olan bir araç 2005 model. Expertiz yerine ustaya göstermek daha mı mantıklı olur?

Şade podye gibi yerlerde işlem olup olmadığını ekspertize gitmeden anlayamazsın. Ekspertize gitmen gerektiğini ve gittiğinde farklı bir sonuca karşı ne yapman gerektiğini de biliyorsun. Kendi kendine problemi çözmüşsün aslında.

Bence bu model bu km de bir aracı şahsi düşüncem ekspertize götür. 2005 model eski diye düşünme. Bu araçlara bile kaç yüz bin tl para bağlanıyor. Heba olmasın. Kilometresi şaşırttı 150.000 o modelde bir araca göre az bir km. Baktır mutlaka

Haklısın hocam direk, şase, podye de işlem vardır diye korktuğum için bir çıkış kapısı arıyorum aslında, ilk aracım olacak arabayı da kaçırmak istemediğim için biraz sıkıntı yaptım kendime.

Direklerde işlem varsa almanı tavsiye etmem ancak marşpiyelin işlemli olması sorun olmaz. Ayrıca sol ön kapının değişen olması macun yığını olmasından çok daha iyidir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…