Sol Kolda Oluşan Güç Kaybı

• Konuyu başlatan Jira
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 16
  • Görüntüleme 34.770
Emar sonuçları çıktı arkadaşlar. Doktor hiçbir şeyin yok, sağlamsın dedi. Kolunu aktif olarak kullan, kan dolaşımı olsun falan filan dedi. Doktora gittiğimden beridir de herhangi bir sorunla karşılaşmadım.

Bir de stresten uzak durman şart. Stres faktörü de bu tür şeylere yol açıyor, çok düşünmeyeceksin dedi.

Geçmiş olsun, o koldaki kas gruplarını 3-4 kiloluk ağırlıklar ile biraz yorarsan kol güçlenir doktorun söylediği gibi. Zaten bir problem görünmüyormuş :)

Merhabalar herkese.

2 - 2.5 haftadır muzdarip olduğum bir sorunu anlatmak istedim. Dediğim gibi yaklaşık 2 hafta önce özellikle sol kolum ve elimde bir güç kaybı, halsizlik başladı. Önceleri umursamadım ama diğer elime göre bariz bir sorun olduğunu hissediyordum. Bu halsizlik ve güçsüzlük hissi de hafif bir titremeye yol açıyordu. Yumruğunuzu sıktığında bir güç hissedersiniz ya, sanki o kaybolmuş gibi bir hissiyat yaşıyordum. O gün de kolu ve eli yoracak herhangi bir fiziksel eylem içerisinde değildim. Durup dururken başladı yani.

Neyse 2-3 gün sonra işkillenip randevu aldım. Bugün de beyin cerrahi doktorundan geliyorum. Oda içerisinde kısaca kol ve boyun hareketleri yaptırdı ve tomografi çekilmemi istedi. Pazar gününe randevu verdiler. Tekrar gidip tomografi sonuçlarını alacağım ve doktoruma göstereceğim.

Şu an mesela herhangi bir halsizlik hissetmiyorum. Ara sıra oluyor ve geçiyor. Yine de sağlık önemli, tedbiri elden bırakmayıp tıpa başvurdum.

2 haftadır bunun boşluğundayım ve sağlığın ne kadar önemli olduğunu, elden gidince daha bir anlaşıldığını bir kez daha kavramış bulunuyorum. Sağlığınızla kumar oynamayın, en ufak gördüğünüz olayda bile doktora başvurun diyorum kısacası arkadaşlar. Sokakta bulmuyorsunuz sonuçta.

Gelişmeler olunca da konuyu güncelleyeceğim. Umarım ciddi bir şey yoktur.

Dostum PC basinda cok vakit geciriyor musun?
Ya da ne isle mesgulsun sol kolunu yoracak.
Solak misin yani?

Gordugum kadariyla benim de yasadigim ama zorda olsa kurtuldugum bi problemi yasiyorsun.
Gecmis olsun oncelikle
Sikintina gelirsek karpel tunel baslangici gibi birsey. Koluna egzersiz uygulamalisin. Sana birazdan linkini atacagim bulursam. Bu egzersizleri yap ve nasil hissettigine dair yorumlarsın.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı